Ewa Maria Gomez Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 wzdłuż zamka od spodni przeszłam do meritum - to właśnie linia najmniejszego oporu
egzegeta Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 spóźniłem się, bo w warsztacie chciałem nieśmiało zasugerować aby tytuł zmienić, żeby nic o mężczyznach, żeby tytuł wstrzymał się z sugestiami. Trudno. Dla mnie kokieteria iście ...:) Pozdrawiam
zbzikowany_flaming_różowy Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Tym razem na nie, brakuje czegoś.
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Powiadam, że droga wzdłuż zamka od spodni prowadzi do celu, jak do Rzymu. Może też być: "linia najsilniejszego uporu"; pozdrawiam, Stefan.
Matiasso Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to się nazywa krótko i konkretnie, do mnie przemiawia :) pozdr. Mat
Olesia Apropos Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Ewo, pamiętam jak dawno temu napisałam pod Twoim wierszykiem "rośnie nam talent" - czy jakoś tak. proszę, zrób coś żebym nie zmieniła zdania. tym razem nie. pozdrawiam, ola
egzegeta Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak wypada , że sam siebie cytuję, otóż tytuł - jak pisałem - zmieniłbym, żeby nic o płciach no i zdecydowanie skracam, a zatem tak: Suwak rozsuwałem z oporem posuwałem już bez :)
Mr.Suicide Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 byłem pewien zaglądając do Ciebie, że spotkam się krótkim utworem o ciekawej, zaskakującej, wręcz dynamicznej poincie. z tym ostatnim może trochę na wyrost. niemniej jednak masz swój charakterystyczny styl i to się bardzo w Tobie ceni. zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem byłaby wymiana 'przeszłam' na ' przechodzę'. odbiorca mógłby wówczas sam zdecydować czy podmiotem lirycznym jest kobieta czy mężczyzna. oczywiście wiązałoby się to także ze zmianą tytułu. niestety nie mam żadnej konkretnej propozycji. może coś z oczywistością, trywialnością, prostotą, banałem ? nie wiem. to tyle. horns up !
Mr._Żubr Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rozsuwając nie wiedziałem co się święci? :)
Ewa Maria Gomez Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 egzegeta, widzi pan, opublikowałam wierszyk w Warsztacie właściwie z przyzwyczajenia, chyba nie chciałam niczego zmieniać. Tytuł nie jest specjalnie sugestywny (proszę zauważyć wyraz "niekoniecznie" ;). Panie zbzikowany_flamingu_różowy, miło mi, że mnie pan w ogóle kojarzy :). Panie Stefanie, chciałoby się powiedzieć: święte słowa ;). pathe, Matiasso - kłaniam się. Olesia Apropos, nie wiem jak talent, ale ja już dawno urosłam... w każdym razie - obiecuję, że będę się starać; ten tekst to właściwie żart, eksperyment, nic więcej. JM Ksaler, zapewne ma pan rację. Mr.Suicide, dziękuję za zaufanie. Jak już napisałam - nie będę niczego zmieniać. pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 przerost treści nad formą ;). nawet nie podejrzewałem, że to napiszę, ale brak mi tej niejednoznaczności, którą wcześniej w Pani wierszach znajdowałem. pozdrawiam.
IN Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 mnie się podoba żartobliwie wieloznaczny taki..."z jajem", trafia w moje poczucie humoru pozdrawiam, :)
Rekomendowane odpowiedzi