Imago Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 cisza poszła spać... cisza poszła spać... nie zbudził jej nikt już od tysięcy lat... niczym śpiąca królewna ukłuta wrzecionem hałasu... teraz śpi...
Maciej_Bacztub Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Cisza jest wszędzie, ale nie w mieście Pozdrawiam -katcina-
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ładny - krótki wiersz - a mnie się cisza kojarzy zupełnie z czymś innym jak ze spiącą królewną - silent - to z języka angilskiego - (si=see=widzieć(pol.)) - (lent=land=ląd(pol.)) - czyli - zobaczyć ląd - wyspę na morzu, na oceanie - oazę na pustynii serdeczne pozdrówko W_A_R
Daniel Piaszczyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witoldzie....skad taka wiedza? Nie smiem watpic, ze prawdziwa. Czyzby i etymologia byla Ci bliska? Co do wiersza to troszke czuje sie zagubiony pomiedzy tutulem a trescia. Pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. żadna etymologia (nawet nie wiem czy s"silent" dobrze napisałem, hihihihi - lubię pobawić się w skojarzenia - często odległe jak dwa dalekie lądy - ale przecież każdy z nich ma jakiś tam brzeg serdeczne pozdrówko dla Ciebie Danielu i dla autora Imago od W_A_R
Daniel Piaszczyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witoldzie. :) Jesli juz puszczamy tak wodze fantazji to ja bym skojarzyl si z sea - morze, morze i lad :) a jak... Pozdrawionka Witku i pozdrowienia dla Autora
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. moje ukłony - rzeczywiście lepiej pasuje - W_A_R - jestem pod wrażeniem - tylko ciekawe co nam autor powie - czy nie złoi skóry, hihihi
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "+", ale proszę niech znajdzie się jakiś książe i obudzi Ciszę, chętnie odpoczełabym od hałasu:) serdecznie pozdrawiam anka p.s wrzucam do ulubionych
Imago Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 silent - to z języka angilskiego - (si=see=widzieć(pol.)) - (lent=land=ląd(pol.)) - czyli - zobaczyć ląd - wyspę na morzu, na oceanie - oazę na pustynii muszę powiedzieć , że ciekawe spojrzenie na ciszę... dziękuję za pozzdrowienia...pozdrawiam również i życzę powodzenia w dalszym rozpatrywaniu pochodzenia słowa cisza... :)
Rekomendowane odpowiedzi