Piotr_Jasiński Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze pamiętasz. Był choć jakiś czas temu. A za porównanie z Leśmianem (zdecydowanie na wyrost) aż się rumienię :)) Ale i tak dziękuję No i oczywiście serdecznie pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zawsze można takie warunki stworzyć :))) Pozdrawiam serdecznie
Piotr_Jasiński Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powiedziałbym że raczej "normalnopijacka" w wydźwięku jest ta puenta. Rozumiem nocnie ale czemu markotnie. Cieszę się że coś się tam w utworze spodobało :))) Pozdrawiam rannie ;))
Mr.Suicide Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 hmmm a mnie się zdawało, że w ośmiozgłoskowcach średniówka generalnie nie występuje. dopiero w dziewięciozgłoskowcach. poza tym, jeżeli nie ma jej w ośmiozgłoskowcu, to błędem to nie jest. ergo nie ma się co czepiać na siłę ;p a co do treści - całkiem lekko, zwiewnie. może i coś tam nie pasuje, ale leciutki uśmiech wystąpił, a to przecież było zamysłem autora. pozdrawiam.
Joanna_Soroka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Żartobliwy, lekki wierszyk :) W wachlarzyku słów.... powinno być, albo wachlarzyka słów
Czarna Perła Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A może byś mi podpowiedziała co? Jednak tak to miało być ujęte - nostalgia, podziw i otrzeźwienie :)) Pozdrawiam wiersz, co jak co, ale umiejętnie napisanay (tak mi się, wydaje, bo jak już mówiłam na rymowankach sie nie znam)..tylko to "otrzeźwienie" w koncówce wyrwało mnie z klimatu pierwotnego :) i może stąd ten zgrzyt (ale bardziej w moim odbiorze niż Twoim wierszu) mam słabośc do piwnych oczu..;) pozdrawiam cz.p.
Rzufig Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W wersach dziewiecio- i wiecej sylabowych sredniowka musi wystepowac regularnie, aby wiersz byl conajmniej sylabiczny. W osmiosylabowych wersach nie musi ale MOZE wystepowac :-). Napisalem ze wers "wkleslych elementow ciala" nie pasuje do calosci. Chodzi o to ze w tych 11 wersach sredniowka jest (co zreszta doskonale slychac), a w przytoczonym wersie nie ma, co wg. mnie burzy troszke rytm czytania. Reasumujac brak sredniowki nie jest tutaj bledem jako takim, aczkolwiek gdyby wystepowala czytaloby sie jeszcze lepiej :-). A co do czepiania sie na sile... oczywiscie moglbym napisac ze wiersz jest swietny i tyle, ale czy byloby to w jakikolwiek sposob konstruktywne?
Mr.Suicide Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W wersach dziewiecio- i wiecej sylabowych sredniowka musi wystepowac regularnie, aby wiersz byl conajmniej sylabiczny. W osmiosylabowych wersach nie musi ale MOZE wystepowac :-). Napisalem ze wers "wkleslych elementow ciala" nie pasuje do calosci. Chodzi o to ze w tych 11 wersach sredniowka jest (co zreszta doskonale slychac), a w przytoczonym wersie nie ma, co wg. mnie burzy troszke rytm czytania. Reasumujac brak sredniowki nie jest tutaj bledem jako takim, aczkolwiek gdyby wystepowala czytaloby sie jeszcze lepiej :-). A co do czepiania sie na sile... oczywiscie moglbym napisac ze wiersz jest swietny i tyle, ale czy byloby to w jakikolwiek sposob konstruktywne? rano zawsze jestem trochę ślepawy. masz rację. oby więcej takich konstruktywnych komentarzy :)
Niewierny Tomasz Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Haha no świetnie, jest zabawny, tak jak chciałeś. Jak przeczytałem "Brak mi Twoich piwnych oczu" to pomyślałem włąśnie o butelce piwa i fajnie zaskoczyło, że też tym torem poszedłeś, choć manewrowałeś ostro;) Pozdrawiam
PannaBeata Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Ostatnie wersy zaskakują, ale też coś psują. Pozdrawiam Beata.
Judyt Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powiedziałbym że raczej "normalnopijacka" w wydźwięku jest ta puenta. Rozumiem nocnie ale czemu markotnie. Cieszę się że coś się tam w utworze spodobało :))) Pozdrawiam rannie ;)) markotnie do(dam) żem nocek maruda, pozdrawiam późno jak tylko się dało
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Piotrze ! Lekko jak bańka... Czyta się z przyjemnością. Zaskakujące dwa ostatnie wersy. Duży plus od nas:))))PozdrawiaMy.
Judyt Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 PozdrawiaMy. małżeństwo? :):) zgrywus nocny;)
Reni Her Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Piotrze rozbawił mnie twój wierszyk, PL musiał być nieźle zakręcony pozdrawiam serdecznie ;)))))))))) R.
Piotr_Jasiński Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O! I to jest prawidłowe podejście. :))) Uśmiech jest wszystkim co chciałem osiągnąć :))) Co nie znaczy że rady Rzufiga nie są dla mnie cenne. Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wizytę i uśmiech. I zmieniam wg rady :))) Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A może byś mi podpowiedziała co? Jednak tak to miało być ujęte - nostalgia, podziw i otrzeźwienie :)) Pozdrawiam wiersz, co jak co, ale umiejętnie napisanay (tak mi się, wydaje, bo jak już mówiłam na rymowankach sie nie znam)..tylko to "otrzeźwienie" w koncówce wyrwało mnie z klimatu pierwotnego :) i może stąd ten zgrzyt (ale bardziej w moim odbiorze niż Twoim wierszu) mam słabośc do piwnych oczu..;) pozdrawiam cz.p. Otrzeźwienie moim zdaniem miało wprowadzić element komizmu do utworu. A piwne oczy to nie tylko kolor :)))) Przynajmnie tu :)) Dzięki i pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W wersach dziewiecio- i wiecej sylabowych sredniowka musi wystepowac regularnie, aby wiersz byl conajmniej sylabiczny. W osmiosylabowych wersach nie musi ale MOZE wystepowac :-). Napisalem ze wers "wkleslych elementow ciala" nie pasuje do calosci. Chodzi o to ze w tych 11 wersach sredniowka jest (co zreszta doskonale slychac), a w przytoczonym wersie nie ma, co wg. mnie burzy troszke rytm czytania. Reasumujac brak sredniowki nie jest tutaj bledem jako takim, aczkolwiek gdyby wystepowala czytaloby sie jeszcze lepiej :-). A co do czepiania sie na sile... oczywiscie moglbym napisac ze wiersz jest swietny i tyle, ale czy byloby to w jakikolwiek sposob konstruktywne? Całkowicie się zgadzam - jeśli średniówka występuje prawie we wszystkich wersach i raptem w jednym się przesuwa lub jej nie ma, wiersz traci na odbiorze.
Piotr_Jasiński Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może pomogło doświadczenie w boju ;))) Dzięki i pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Możliwe, lecz zamysł był od początku właśnie taki. Lekki utwór niby wyrażający uwielbienie i niespełnione uczucia. A w kontekście to tylko "piwne marzenia" ;)) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi