Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Siła młodości w odbiciu starości

Rekomendowane odpowiedzi

A komentarz "ogólnie oklepany banalny kiczowaty syf" wcale oklepanym nie jest..
No coz, tak czy inaczej za komentarze dziekuje oraz za wysilenie umyslow, by owe komentarze napisac, zwlaszcza ten o najglebszej tresci "kupa". Mowie wiecej, niz mogloby sie wydawac. Dzieki, szlachetni panowie.

No. Masz chłopie młodzieńczą siłę i starcze ustatkowanie. Teraz możesz się zabrać za pisanie [u]wierszy[/u]. Ode mnie taki maleńki bardzo subiektywny plusik. Bo w sumie identyfikuje się z tym, co ten tekst opisuje.

Ale obiektywnie patrząc to na nie jestem, bo rzeczywiście wygląda to jak z pamiętnika.

Życzę lepszych utworów. Do następnego :-)
Pozdrawiam.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

słuchaj komentarz to jest komentarz,
a wiersz to coś więcej twórczego ma być,
ale jeżeli ty swoje pisanie stawiasz na równi z wysiłkami których wymagają komentarze,
sam sobie wystawiasz laurkę,
nowy jesteś to wytłumaczę, wszedłeś do działu zaawansowanych,
gdzie niektórzy (zresztą słuszenie) walczą z zakalcami,
od nauki jest dział dla początkujących,
a pisząc parę lini frazesów nie spodziewaj się niczego innego,
ja wiem, że dla ciebie ten wiersz to może wielkie coś,
ale tak na prawdę nie jest, a taka mini forma,
gdzie jest jednak zlepek myśli przetrawionych przez tysiące umysłów przez dziesiątki lat
nie pozwala na większą wypowiedź i ocennę niż ta, że jest to żałosny knot,
chcesz rady masz radę, tak nie pisz, to są banały, slogany,
a jak to wyczuwać i jak je oddróżniać od myśli własnych
i oryginalnych do tego musisz dojść sam ....

No i wreszcie coś ciekawszego przeczytałem. Nie uważam się za wielkiego poetę, nie uważam się w ogóle za poetę. Lubię krytykę, działa na mnie kojąco. Mimo wszystko przyznam, że jest to słaby wiersz, nawet w moim odczuciu. Jak limit pozwoli, wstawię kolejny, zobaczymy, czy się Wam spodoba.

Nie uważasz się za poetę to umieść swój następny wiersz w Warsztacie, tam ci pomogą stać się poetą. Dział Z nie jest działem dla początkujących, czy nawet, jak mówisz, ludzi poszukujących ukojenia. Przemyśl to, proszę. Nawet jeśli i czujesz się dobrze władać piórem, to rozpocznij z działu dla początkująch, a wkrótce zorientujesz się, o co tu chodzi.
Powodzenia :)

Wiersz jaki jest, taki jest (słabiutki, to prawda), ale za to głosy poetów poniżej - są poniżej wszelkiej krytyki. Kompletny brak kultury osobistej, kultury języka, kultury dyskusji i wszelkiej innej kultury, i wstydu.
Oczywiście mówię o tych chamskich i wulgarnych wpisach, a nie o uzasadnionych uwagach krytycznych (do których się przychylam).
Autorze, nie załamuj się - są tu także ludzie na poziomie, z którymi jest o czym pogadać w sferze poezji (i nie tylko).

Ech, wiedziałem, że prędzej czy później znajdzie się ktoś kto nie lubi eufemizmów.

Oscarze - to jest właśnie to, co trzeba zlikwidować, zanim zaczniemy myśleć o jakimkolwiek poziomie forum - czyli marnych krytyków, którzy mają jeden wpis - "ja jestem najmądrzejsza" a cała reszta to głupcy. I jeszcze uważają się za ikonę tutejszej kultury, hehehehehehehe