Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

czasem się uprze przy Tobie
dotrzyma Ci chętnie kroku
natrętny i nie chce odejść
przychodzi chyba raz w roku

komentarz Ci wysmaruje
i wierszem w kącie przydybie
gdy chciałabyś - zignoruje
to pech - nie zwykły złośliwiec

:))))
Opublikowano

a wszystko przez to że wczoraj
przytrzasnął palce drzwiami
spróbuj na przyszłe spotkanie
ubrać ciuszki z zamkami
;)))

Acha, Alicjo , żebym więcej nie widziała u Ciebie, takiego zdania:

Pozdrawiam serdecznie, Czarodziejko :)))

Opublikowano

Ano pachnie, pachnie... Bo poeta, proszę państwa, lubi "bujać się w hamaku z fantazji" (← nie moje, nie, nie, to cytat z pewnej wspaniałej poetki współczesnej, której słowa zawsze duszę koją i o radość przyprawiają... - kurcze, nie mogę sobie przypomnieć, jak się nazywa, ale przy okazji, jak mnie tylko olśni, napiszę... ).
Tak sobie myślałem, czy ja już ten wiersz gdzieś czytałem, i nie mogłem załapać nijak, aż w końcu w nocy mi się przyśniło, że ja też tak kiedyś jak on zrobiłem - a ona do dzisiaj jest mi żoną... hihihi
Pozdrawiam miło Piast
Opublikowano

Witam Panów :)
A gdzie tam pachnie poezją? Co najwyżej maciejką.
Przed zajrzeniem do działu 'Dla zaawansowanych' wypada się przeżegnać...
Więc ja tutaj sobie popisuję od czasu do czasu, licząc na łaskę i wyrozumiałość.

Dziękuję Waldku, dziękuję Piaściku :)
Beenie M - [u]nic wielkiego[/u] , powtórzę, bo wiem, co mówię :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Waldemar_Talar_Talar... @Starzec... tak, piwnica już się cieszy i raczej, to co w niej, to pewnik.. ;) Dziękuję Wam. @Annna2... @lena2_ ... @Dagna... pewnie niejedna kobietka zapyta samą siebie, czy dobrze.. to, to.. w życiu zrobiłam.... :) To zderzenie zamierzała uchwycić.... a tytuł od dawna mnie drapał, ze względu na dwuznaczność. Dziękuję Paniom.   @Leszczym... cieszę się, że tak... @Rafael Marius... u mnie od lat, lipiec i sierpień, to czas zapraw na zimę.                      Fajnie się potem podbiera, co smaczniejsze... ;)   @violetta.... no coś Ty... jaka wojna. Nawet o tym nie myśl... Pokój i SPOKÓJ.. tylko to.                     Papryczka stoi u mnie... :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... Robert... Migrena ma rację. Osobiście, może nie w każdy uda mi się zagłębić, jak Autor by sobie życzył, ale pisz, co gra Ci w duszy, po prostu i nie przejmuj się tym, że komuś może mniej się spodoba. Ilu ludzi, tyle guścików.. ;) Prawie.  
    • @violetta dziękuję  :)
    • Żyłam, wizje za moje towarzystwo mając Zamiast mężczyzn i kobiet, lat temu wiele, I myślałam, że to są mili przyjaciele Słodszej muzyki niż przez nie grana nie znając.   Lecz wnet ich purpurowe treny przestały lśnić Od kurzu świata, lutni melodia ustała, A ja stałam się mdlejąca i ociemniała W ich gasnących oczach. Wtedy przyszedłeś--by być,   Kochany, czym one się zdawały. Ich lica Ich pieśni, ich splendory (lepsze, choć te same, Jak kiedy wodę z rzeki uświęca krynica),   Spotkały się w tobie i to z ciebie się budzi Spełnienia pragnień mojej duszy obietnica: Bo dary Boga przynoszą wstyd marzeniom ludzi.   I Elizabeth: I lived with visions for my company Instead of men and women, years ago, And found them gentle mates, nor thought to know A sweeter music than they played to me.   But soon their trailing purple was not free Of this world's dust, their lutes did silent grow, And I myself grew faint and blind below Their vanishing eyes. Then thou didst come--to be,   Belovèd, what they seemed. Their shining fronts, Their songs, their splendors (better, yet the same, As river water hallowed into fonts),   Met in thee, and from out thee overcame My soul with satisfaction of all wants: Because God's gifts put man's best dreams to shame.
    • @Nata_Kruk tytuł bardzo udany, bo i kontrast fundamentalny…
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...