Spiro Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 nie słuchaj maleńka piaskunowych kapłanów przed zaśnięciem strach bywa śmiertelny i dzisiaj pozwolimy mu umrzeć uwierz moja mała nigdzie nie będzie nam tak bardzo po drodze żeby nie zatrzymać się w pół słowa nie skrzyżować snu z dotykiem chodź maleńka zetrzemy myśli w znowu niezapisane piasek będzie potrzebny żeby odcisnąć ślad kiedy się obudzisz wilczy zostanie tylko nasz apetyt na więcej
Robert Kmiel Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 naprawdę bardzo dobry wiersz nie słuchaj uwierz chodź maleńka ile to czasem trzeba się namęczyć wilczy zostanie tylko nasz apetyt na więcej Dziękuje Kmiel
Piotr_Jasiński Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Metafory mi się tu podobają, a szczególnie puenta. Jedno co mnie subiektywnie troszkę razi to powtórzenia "maleńka", "mała" na początku strof. Można by zostawić tylko w jednej, w pozostałych zostałoby w domyśle. Ale jak dla mnie ogólnie ok. Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 strach bywa śmiertelny i dzisiaj pozwolimy mu umrzeć Biorę dla siebie ten fragment,jest mi bliski. Spiro! Pięknie kołyszesz.. wiersz można interpretować dowolnie. Sama nie wiem którą interpretację wybrać, co mi tam...wszystkie:)) PozdrawiaM.
Spiro Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Piotrze. to kołysanka, czyli zwykle forma do wyśpiewania. stąd te powtórzenia.
Spiro Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zakołysałem. a co ;) pozdrawiam
Reni Her Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 po drugim przeczytaniu nie wiem co wybrać, właściwie wszystko mi się podoba...i ta maleńka ;) ale zakołysało...hej ;)
Ewa_K. Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 :) ta pani E. ma szczęście ...
Spiro Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. możliwe. zapytam czy też tak uważa kiedy się z nią spotkam
Ewa_K. Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 zapytaj tylko jej nie budź za szybko :)
Bartek Bartek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Taki w stylu Poświatowskiej, delikatny, liryczny, nawet nieco erotyczny. Wielkie brawa.
zak stanisława Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. możliwe. zapytam czy też tak uważa kiedy się z nią spotkam jakby co, daj nam ją TU, to się rozprawimy....:):):) lubo nagadamy do ucha..... pozdr ES
zak stanisława Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ---naga;damy!
Marlett Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ---naga;damy! ...a będzie chciała, posłucha?
zak stanisława Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ---naga;damy! ...a będzie chciała, posłucha? jak ją Spiro namówi.....jeśli umie dobrze... namawiać....
Spiro Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 ooo! widzę, że pod moją nieobecność Kumy jakieś knowania rozpoczęły ;)
Marlett Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...a będzie chciała, posłucha? jak ją Spiro namówi.....jeśli umie dobrze... namawiać.... pewnie.. namówić.....umie dobrze, taka mała...maleńka.
Sylwester Rajner Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 miałeś wielkie ale do mojego wiersza-nie wypowiem się tutaj, bo nie mam zamiaru pisać o kolejnym OHU i AHU dla słodkiej X lubie wiersze, które mają w sobie magicznego, nizwykłego, a twój jest taki całkowicie normalny, wyważony...nie ma w nim ciepła
Spiro Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 pozwólcie, że podziękuje zbiorowo za tak miłą wizytację. a gotowość do pomocy, drogie Panie, doceniam. kto wie, może kiedyś będę musiał wici rozesłać. zanim jednak, będę ćwiczył się w sztuce zamawiania i zaklęciach ;)
Rekomendowane odpowiedzi