seweryna żuryńska Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 czemu kobiety we mnie tak mało czemu tak mało baby ciągle świąteczny sznyt mnie nie kusi okien i szaf powaby wszystko wokoło poumywane szkła błyszczą, pachną pościele mnie nie rajcuje szmata od rana mnie bez sprzątania weselej a te półmiski pouginane sosy, pieczenie, ciast stosy jaja mamiące ćwikłą i chrzanem jakoś nie moje niebiosy ja to bym chciała za dłoń i w plener wąchać zapachy wiosenne aby świątecznie duszę ogarnąć by czystość była gdzieś we mnie
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Do tej pory myślałem, że jestem jedynym facetem, który musi umyć okna przed świętami... ;) pzdr. b
jacek_sojan Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ja byłem tym drugim... :) J.S (ale 2 razy w roku, na święta - do przeżycia, jak widać); rzeczywistość nie pozwala nam być dziećmi, istotami na pozór beztroskimi i lekkomyślnymi, a szkoda! rozumiem autorkę! :) J.S
IN Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i ja też... :))) i uważam, że prawdziwa kobieta powinna mieć gosposię (ew. gosposia) co by się mogła bez wyrzutów sumienia koncentrować na tym co ważne, czyli na sobie ;)))
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podppisuje sie wszytskimi czterema kończynami :))
Spiro Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podppisuje sie wszytskimi czterema kończynami :)) ja też się podpiszę, tylko listę priorytetów bym rozszerzył ;)
kalina kowalska Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ja byłem tym drugim... :) J.S (ale 2 razy w roku, na święta - do przeżycia, jak widać); rzeczywistość nie pozwala nam być dziećmi, istotami na pozór beztroskimi i lekkomyślnymi, a szkoda! rozumiem autorkę! :) J.S drodzy Panowie, mycie okien to początek drogi do sukcesu:) wiem co mówię, nic nie potwierdza tak skutecznie 100% męskości jak to, że mężczyzna (w końcu też człowiek;) potrafi i chce umyć okna:)) pozdr
katttka Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 wspaniale jest , gdy w domu obowiązki dzielone są między wszystkich domowników. Bo co to za święta gdy jedna osoba nie ma sił na usmiech, bo jest zmęczona przygotowaniami , a reszta w najlepsze odpoczywa :)
Piotr_Jasiński Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Bogdanie - każdy myje tylko żaden nie chce się przyznać, że oprócz tego jeszcze firanki wiesza :) Pani Seweryno, wiersz mi się podoba i nie wiedzieć czemu od razu kojarzy się z: "ze mną można tylko pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko" Szczególnie ostatnia strofa. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Swoja drogą peel ma w sobie dużo kobiety a mało baby więc proponuje zmienić tytuł :p
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ja byłem tym drugim... :) J.S (ale 2 razy w roku, na święta - do przeżycia, jak widać); rzeczywistość nie pozwala nam być dziećmi, istotami na pozór beztroskimi i lekkomyślnymi, a szkoda! rozumiem autorkę! :) J.S drodzy Panowie, mycie okien to początek drogi do sukcesu:) wiem co mówię, nic nie potwierdza tak skutecznie 100% męskości jak to, że mężczyzna (w końcu też człowiek;) potrafi i chce umyć okna:)) pozdr To kto będzie głową rodziny, a na piwo kto pójdzie? Muszę poszperać w dyrektywach UE, pewnie odnajdę tam pani Seweryny pogląd.
Iris_IK Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Kolorami, zapachami, śpiewem ptaków... słońcem, łąką, wiatrem... pozdrawiam Ciebie z Twoim wnętrzem bogatym i umiejętnością szczerego uśmiechu!!! Dzięki za wiersz! Irena
Rekomendowane odpowiedzi