Thomas Deszcz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czy to wiosna czy to lato zawsze wołam: tato! tato! A gdy tata się zezłości to mi złamie wszystkie kości Ja uciekam wtedy w krzyku on powiada: ty pierniku On mnie goni ja uciekam On mnie łapie a ja rzekam: Tatusiu kochany czy mi kupisz dziś banany? Gdy już kończy się ta mowa: Dowidzenia - rzecze krowa ( Nicoletta)
Kuba Boryczka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przedziwny wiersz, z jednej strony jakaś satyryczna, głupiutk i dziecinna fasa, a z drugiej patologia...i jak ja mam to rozumieć??No i to zakończenie...zupełnie zbija z tropu.. Pozdrawiam
Annabel Turtle Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jeżeli celem było wywołanie uśmiechu na twarzy to się udało. :) Taka śmieszna fraszka. Nic głębszego w tym nie ma. Ot zlepek słów.
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przepraszam za to pytanie ale : co to w ogole jest? Bo na pewno nie wiersz.. [sub]Tekst był edytowany przez Ewa_KC dnia 28-05-2004 16:22.[/sub]
Mar_tula Joppulkowa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 rozwaliło mnie!! genialnie!! banalnie!! już mi lepiej :):) (po przeczytaniu Twojego "przepraszam" myslałam że się poryczę)!! a teraz.. normalnie zrywam boki ze śmiechu.. jeszcze takiego wiersza nie widziałam.. to co najpiękniejsze w Twojej twórczości to to, że zawsze znajdzie się COŚ innego :) ten wiersz jest po prostu boski :) po prostu o bananach :D:D już się bałam, że tylko ja piszę tak lekkim stylem.. a tu masz ci niespodziankę.. :):) pozdrawiam.. P.S. o co chodzi z tą Nicolettą.. to imię krowy :D:D ?? czy to jest Twoje tłumaczenie jakiegoś wiersza.. a jak to coś zbędnego to wywal.. bo mocno mocno rozprasza i psuje końcowy efekt.. :) pozdrawiam again ahh i "Dowidzenia" pisze się "do widzenia" ;)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 lekkie, miłe i przyjemne - pozbawione patosu i wątpliwych podtekstów fajne. Pozdrawiam. Jacek
Thomas Deszcz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo dziękuję za komentarze, choć w sumie to raczej za nie dziękuje Nocoletta, do której ten utwór należy (a nie do mnie). Pozdrawiam.
Thomas Deszcz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Osobiście ten utwór porównałbym z "Daddy cool" Boney M Pozdrawiam.
Katarzyna Danecka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ha! to jest właśnie to co lubię, nie na jakiejś granicy ale w samym środku piekła, żadnych kompromisów, czysta treść, brawo!!
Rekomendowane odpowiedzi