Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 w ogródku się ostał chryzantem fioletnik wykwit przedzimny, ponurak. po suszkach badylich wyprzędza się ranek w welonomgłowych gipiurach. przysmętką smyczkową przedrzeźnia wiatr śpiewkę fałszując na szczapach lata. na scherzo jesienne w loży okiennej październik zadumy pospraszał. 27.09.2006. 1
Beenie M Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Jesienne melodie bywają najczęściej zadumane – przemijanie - i udziela się to wszystkim, ale i takich koncertów nam trzeba. Jak zwykle pięknie u Ciebie Czarodziejko. pozdrawiam kolorowo
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 A witaj Beenie M :) Pozdrawiam urlopowo. Znaczy trzydniowo! 1
Waldemar Talar Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Witam i szerdecznie pozdrawiam. Bardzo ładnie opisałaś fragment jesiennego ogrodu. Waldemar
egzegeta Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Pani Alicjo, piękne figury stylistyczne. Myślę jednak o wykwicie przedzimnym, bo to nie to co przedzimowy przedzimny - określenie związane ze stanem fizycznym, przedzimowy - określenie dot. pory roku dalej - chyba literówka w przysmetką no i dalej już tylko przepiękna jesień z ponurakiem w tle:) Ostatnia strofa urzeka:) Pozdrawiam serdecznie 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, literówka - dziękuję. Lubię jesień we wierszach, to taka poetyczna pora roku. Można na smutną albo urokliwą nutę napisać wiersz. A jesli można, proszę bez 'pani'. Wszak jesteśmy jedna brać, czyż nie? Pozdrawiam miło :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldku, a przez okno widzę pociąg i ruchliwą ulicę :) Dziękuję! 1
egzegeta Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicjo, ja tak na wszelki wypadek. Doskonale wiem, że w internecie zwłaszcza wśród braci po piórze wszyscyśmy równi. Ale jeden przypadek kazał mi się zastanowić, otóż nie pomnę dokładnie ale któryś man zarzucił innemu - "nie pamiętam abyśmy przeszli na ty" Pozdrawiam 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ ja nie jestem wypadek! Mnie można przez wszystkie przypadki odmieniać :P Pozdrawiam na Ty :) 1
M._Krzywak Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 No i wejście w jesień już mamy - i to na poziomie - czego trzeba życzyc kolejnym jesiennym produkcjom :) Nie będe szczególowo pisał o tekście, nie mam czasu - ale to jest to. Pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 O, dzień dobry Michaś! Pozdrawiam jesiennie :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Alu! jak zwykle zachwycasz, i wybacz mi że piszę tylko tyle ale praca na okrągło. U Ciebie scherzo jesienne wiatr wygrywa i zadumy październik pospraszał a ja w swojej samotni czasem bywam słysząc - echa minionego lata. Pozdrawiam serdecznie Jacek
zak stanisława Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Alu, swietne to twoje nowosłowotwórstwo, które bardzo obrazowo oddaje wesołe smętki jesienne, u nie też fiolecią się marcinki, niby smutne a takie radosne, serdecznosci/ ES
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, Ty zawsze mnie rozpieszczasz rynowanym komentarzem. Wiesz, że uwielbiam Twoje pychotki. Mam trzydniowy urlopik, oddałabym Ci w całości na wiersze. Pozdrawiam serdecznie :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tutaj nie ma 'marcinków' tylko pociąg gwiżdże na mnie. Trzymam wciąż ten kamyk zielony... Cieplutko pozdrawiam :) 1
Piast Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Stara to prawda, że nawet najlepszym chochlik drukarski potrafi nabroić, a tam gdzie dużo nie może, to a bodaj by przecinek przesunąć zza - przed wyraz, by tym samym namotać nieco... A scherzo jesienne na szczapy i zadumy w oknie przednie! papapa Pozdrawiam miło Piast
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Dziękuję za odwiedzinki Piaściku, pozdrawiam :) 1
Lady_Supay Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Aluś, tak tu u Ciebie przejrzyście, urokliwie i refleksyjnie. Jak to u Ali. :) Pozdrawiam Cię cieplutko i przemilusińsko.
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Witaj Słoneczko :) 1
Czarna Perła Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 uroczy klimat podoba się pointa najbardziej... cz.p.
Rekomendowane odpowiedzi