Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Wystarczy tylko jeden Twój uśmiech, A czas jak atrament - rozleje się na obrus. Znikają chwile płynące w pustce, Zatrzymany ze zgrzytem - codzienny kołowrót. Wystarczy tylko jeden pocałunek, Barwami namiętności w mig niebo zapłonie. Grają uczucia na wysokiej strunie. Nawałnicy pragnień pozwólmy się ponieść. Wystarczy tylko jedno spełnienie I wzlot ponad niebiosa, przy pełni księżyca. Twoje mówiące szeptem spojrzenie: "Nasza miłość przed światem musi być ukryta"...
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 no i mamy śpiewnie i wesoło - luksio miodzik z ukłonikiem i pozdrówką MN
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Gdyby jeszcze dodać na końcu: "Wystarczy jeszcze niejedno spełnienie..."
Beenie M Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 nie chowajmy miłości po kątach po niebiosa niech o niej usłyszą bo jak miłość prawdziwa wygląda nie dowiedzą się dzieci z księżyca Uśmiechów, pocałunków i spełnień życzę. Pozdrawiam, Jacku, z szelestem jesiennych liści
Ewa_Kos Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Przyjemnie i ciepło sie zrobiło, bardzo lekko się czyta a smpatyczny klimat aż do mnie doleciał - dzieki wielkie:))) Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witku -tak z przymrużeniem oka. Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy to chcesz usłyszeć Stefanie: Wystarczy tylko niejedno spełnienie Niedomówień gęstnieje mgła niejednolita Mój misiu, kociaku, moje pragnienie... Zawsze tymi słowami ktoś Ciebie przywita Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Beenie M dziękuję za wspaniały wierszowany komentarz, ale mój tekst należy potraktować z lekkim przymrużeniem oka serdecznie pozdrawiam Jacek A na Warmii jeszcze jesień się złoci Liśćmi, co pokryły drogi i ścieżki. Za szybą pejzaż - znów mnie zauroczył I czuję oczy wpatrzone niewieście.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Ewo! dziękuję i pozdrawiam Jacek :))))
Piast Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Czytałem już to niedawno, teraz wróciło dopracowane, choć widać, że to jakby inny trochę Jacek.. . Ale przecież każdy z nas powoli innym się staje, ważne jednak, by pamiętać, że "najważniejsza jest miłość"... Na pewno autor przeniósł na papier swoje uczucia, bo wiersz mówi o konkretnej miłości, takiej, jaka ona jest dla niego. Komentarz Beenie jest tu bardzo trafny - " nie chowajmy miłości po kątach ", ale przecież jak wiele miłosci trzeba gdzieś w zakamarkach duszy poutykać wie tylko ten, kto kochał. Chce się westchnąć - takie jest życie... oj! jest... szepcę do ciebie a sam siebie pytam jak ksiądz - poeta w końcu swego wiersza czy pierwsza miłość miłością ostatnią czy ta ostatnia to dopiero pierwsza Pozdrawiam serdecznie Piast
Beenie M Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To są moje oczy Jacusiu w ciebie bardzo czule wpatrzone, chcę byś widział pędzla muśnięcia na tym drzewie pod twoim domem. To ja jesień zerkam do okna, złotem, żółcią malując liście, by z nich później dywany utkać i pod nogi rzucić wietrzyście.
jacek_sojan Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 niezła wędka, Imienniku; łowisz rybki, łowisz - jak każdy Jacek jesteś nienasyceniec drapieżca; smacznego urokliwy myśliwcze; cudnie bajesz...:)) J.S.
Beenie M Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a któż to i z kogo robi danie hę?! żeby Was Jacki-Placki ryby nie zżarły hihihihi. słyszałam że Wisłą pływają piranije cmok w nosy Jacków żeby tylko Wisłą, słyszałam, że w Odrze też - uważajcie, gdzie wędki zarzucacie Panowie i nie patrzcie za długo w wodę - ryba lubi z zaskoczenia ;))) dzie wuszka cmoka Was w nos, a ja głaszczę pod włos :)))
Piast Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To są moje oczy Jacusiu w ciebie bardzo czule wpatrzone, chcę byś widział pędzla muśnięcia na tym drzewie pod twoim domem. To ja jesień zerkam do okna, złotem, żółcią malując liście, by z nich później dywany utkać i pod nogi rzucić wietrzyście. To się nazywa mieć szczęścia łut odnaleźć miłość w uczuć tłumie ująć ją w dłonie i duszkiem pić chciwie łapczywie nierozumnie hihihi Piast pozdro...
Beenie M Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma co się cieszyć, od Gucwińskich wezmę narybek i będzie ich, że ho, ho ... hihihi
Beenie M Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chcesz być szczęśliwy Piaście zarzuć wędki pod nickiem ujrzysz tłumy niewieście zlecą do Ciebie migiem
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy to chcesz usłyszeć Stefanie: Wystarczy tylko niejedno spełnienie Niedomówień gęstnieje mgła niejednolita Mój misiu, kociaku, moje pragnienie... Zawsze tymi słowami ktoś Ciebie przywita Pozdrawiam Jacek Mniej więcej, poza wierszem, oczywiście, dz. Pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 ładne wyznanie miłości wnoszę ...z kozerą:).... że miłości zakazanej ..
zak stanisława Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 wystarczy tylko czyjąś dłoń zamknąć w swojej i znikną wszystkie strachy i smutki wystarczy.... pozdrawiam ciepło Jacku, ES
zak stanisława Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wystarczy zacisnąć w dłoni kamyk. (tym razem serio) ee tam, to nie to samo, kamyk, to kamyk, radości drugiej osobie nie da, mozna nim nawet zrobić krzywdę Joasiu
Rekomendowane odpowiedzi