Lady Aj Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Ulepię dziś ze wszystkich słów wielką cementową ciszę i z tej ciszy wyrzeźbię ci pomnik - jak bezpieczny pomost ponad wiatrem Ulepię dziś ze wszystkich dni gęstą asfaltową noc i z tej nocy ułożę ci na cokole dedykację - chwała niezasłużonemu - 1999 -
BlackSoul Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomysł jest , ale coś z wykonaniem ... hmmmm
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Milady, a czy nie możnaby zaryzykować "betonowej ciszy"? (z tym że wtedy trzeba by też zmienić "wyrzeźbię"). Beton plus asfalt kojarzą mi się z tymi wszystkimi zazwyczaj niefortunnymi artystycznie pomnikami przy polskich drogach - byłby klimacik;) A poza tym to muszę niestety powiedzieć, że widać po wierszu, że został napisany 7 lat temu... To jakby nie to, zwłaszcza w porównaniu z tym, jak potrafisz pisać dzisiaj. Ja też się przyczepię do wersu 14 - wg mnie lepiej "ułożę" niż "wyryję". Pzdr!
Lady Aj Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Dziękuję Black Soul, za uwagi i za wizytę Bartoszu - Tobie również wielkie dzięki. Co do betonowej ciszy - niezła myśl. A może cementowa cisza, jak myślisz? Też by się wpisała w klimat :) A co do wyrycia - musi być wyrycie :) Dedykację na cokole można wyryć... zwłaszcza niezasłużonemu. A co fakt to fakt - wiersz nie pierwszej młodości.. rzeczywiście - to już siedem lat :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 "Cementowa" nawet jeszcze lepsza, bardziej współgra z lepieniem:) Wątpię co prawda, czy w cemencie można rzeźbić, ale co tam... :) No a co do "i z tej nocy wyryję ci": tam masz "z" - czy "z" można coś wyryć? Wyryć można "w", a "z" - ułożyć:) Dlatego to ciutkę niezręczne, moim zdaniem trzeba się na coś zdecydować, bo póki co jest błędnie. Pzdr!
Dariusz Sokołowski Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 brakuje jeszcze sztandaru coby załopotał ciszą, pozdrawiam
Luthien_Alcarin Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 szczerze to najbardziej przeszkadza mi wersyfikacja- nie wiem czy jest uzasadniona (tzn moim skromnym zdaniem troszke za dużo enterów;) Pozdrawiam ciepło Agata
Lady Aj Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację - już poprawione :)
Lady Aj Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Darku, Agatko - dziekuję za komentarze, miło że wpadliście. Pozdrawiam serdecznie. L.A.
Lady Aj Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Dziękuję Dzie wuszko, że wpadłaś. Dzięki za opinię. Popracowałam trochę nad tą wersyfikacją, by się bardziej "lepiło". Daj znać czy lepiej. Ściskam. L.A.
Rekomendowane odpowiedzi