EWA_SOCHA Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 najbardziej lubisz poranki z głową o płot duetem ramion wygwizdujesz ścięcie rychłą ulewą nasiąkając skrzeniem zamkniętych szkiełek boleśnie wytężona sięgam przez ramiona próbuję dotknąć choćby rąk jedną myślą związane jedną wiarą w blask poranka kolej rzeczy uśmiech dziecka i spokój nocy
Anna Maria K. Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Weroniki? jakoś to "ścięcie" mnie razi w całoszktałcie pierwszej strofy - chociaż zatrzymuje i każe po raz trzeci przeczytać ten dwuwers; ogolnie enigmatycznie, refleksyjnie i plusowo. Jednak ten "szelest liści", to ździebko zbyt oklepane, może coś ciu bardziej wysublimowanego> A moż się tylko czepiam :) Tak czy inaczej, na tak, pzdr!
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ciach! nie ma oklepany byc nie może.. nie ten! :) dzięki!
le_mal Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Tytuł wymowny:) Niewątpliwie jest przekaz myśli. Ostatnia strofa łagodzi całe napięcie i zaprasza do spokojnwgo snu. Pozdrawiam i dziękuję:)
Olesia Apropos Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 mi się nie bardzo "wstęga wiary"... poza tym bardzo:) ale naj naj naj to ostatnia zwrotka, słabość taka moja - śliczne!! cmok Ewuś:*
EWA_SOCHA Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zmieniłam:)
Olesia Apropos Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zmieniłam:) hmm... no to myślę, że teraz ukradę:))
EWA_SOCHA Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 :) bierz:) Olesiu; tak Lilo, to nawet jest przesył myśli o wysokich troansferach:) co ja będę dużo mówiła;)
le_mal Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Ja zabieram i w ramkę piękną oprawię.
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to mamy Pawlaczkę przy płocie, wreszcie. Niby ulewa, a poswistuje sobie, następnie naukę optyki wykorzystuje do znanych praw dynamiki, po tym zaś, z dziecięcym wrażeniem, uspokaja się, słusznie. No, no...
EWA_SOCHA Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Te one są dwie:) dziękuję za wgląd:) pozdrawiam ewa
jacek_sojan Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 wierzyć w "kolej rzeczy" można będąc już dojrzałym, ukształtowanym człowiekiem; a nie jest to wcale takie łatwe - bardzo podoba mi się końcowy paciorek, on faktycznie tchnie wiarą; ale jak się ma tytuł wiersza do wiersza? bo wiersz wcale na to nie odpowiada; J.S
EWA_SOCHA Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Jacku:) istnieją dwie kobiety, bliskie sobie, dzieli je odleglość, są - jakby tu najprościej - jak jedna w dwóch bryłach... 2 pierwsze strofy: pierwasza o tej daleko, druga o peelce; tytuł nawiązuje do filmu Kieślowskiego "Podwujne życie Weroniki":))) zakończenie ma koić tą, co daleko, a jednocześnie zaznacza, że te same myśli, wiara... pozdrawiam ewa
jacek_sojan Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 ACHA! :)) łopatologia mało skuteczna...nie jestem przekonany..../chodzi o tytuł - wyłącznie!/; J.S
Rekomendowane odpowiedzi