Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 I schorowanym co na święta sami, Wojownikom co walczą w żalu, Bezrobotnym uciułać na pracę, Żebrakom chleba znaleźć, A nade wszystek, Jeśli można, Bez urazy, Bo schorowanym, bezrobotnym, wojownikom, żebrakom, Od próśb już głowa pęka - Pomóż sobie. Kup wachlarzyk, bo plują Ci w twarz. Albo potop. Jego mać! [sub]Tekst był edytowany przez Seweryn Muszkowski dnia 24-12-2003 00:25.[/sub]
Wioletta_Szkaradowska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Pomóż sobie. Zwalczyć żal, Uciułać na pracę," to mi się najmniej podoba ale ogólnie dla mnie jak najbardziej :)))) pozdrowionka Wiolka
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właściwie, to mi też nie podoba się, ta stro. Dzięki za komentarz. Pozdrawiam s.m.
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 początek jakby z Okudżawy ten sam rodzaj pasji i narracji ale zakończenie ... dla mnie rewelacja gratuluję seweryna
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chodzi pewnei o "Modlitwę" Okudżawy ? Faktycznie, podobny początek. Ja zupełnie, nie myślałem o tym wierszu, pisząc swój. Naprawdę. :) Dzięki za komentarz Pozdrawiam serdecznie. s.m.
Mateusz_Kawski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mi się bardziej podobał, wtedy gdy był dłuższy, ale i tak naprawde świetny a szczególnie wachlaż (dlatego mi sie wcześniej podobało bardziej) i sam koniec
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Patrzę i co widzę? Odważnie ... oj, obrazoburczo (cokolwiek to znaczy)! Za to świetnie, mocno i trafia do mnie. Zdecydowanie mi sie podoba :)
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A wiesz, że ja w ten sposób, modlę się od jakiegoś czasu? Czekam, aż jakiś piorun z ciemnego nieba, kiedy mnie ustrzeli. :) dzięki za komentarz seweryn
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Modlitwa rewelacyjna, myślę że się On nie obrazi ;-) Zwłaszcza ta część przypadła mi do gustu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I jeszcze jedno, w ostatnim wersie pokazałeś, jak i bez dosłownego wulgaryzmu można osiągnąć odpowiedni i czytelny efekt. Za przykład wielu młodym "poetom" winien służyć Pozdrawiam i do mojego modlitewnika wędruje
Paweł_Kolcaty Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 I do mo Jego mać. Świetny wiersz. Gratulacje.
atma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dobre- hehe takie z zacięciem przy końcu cudowna puenta, ciut tak jakby sam bruce wszechmogący, odbierał meile z modlitwami :)
Talka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pięknie , Sewerynie ! Odważnie i pięknie i po ludzku. Ech ,i wiesz...chciałabym wreszcie nauczyć się walczyć o siebie... Bardzo mi się podoba. Talka
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 gdzieś mi uciekł ten wiersz...ale szczerze mówiąc nie podejrzewałem Autora, o takie poglądy, albo źle zrozumiałe ten, lub poprzednie kilka wierszy...nie wiem...w każdym razie ten jest dobry...najlepsze oczywiście zakończenie...
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo ciekawy wiersz. A końcówka najlepsza. Te podkreślenie, niemalże krzyk samego wiersza. Pięknie Sewerynie. Świetnie to ująłeś! Pierwszy raz gdy przeczytałem, nie za bardzo załapałem przesłanie, i te zakończenie mnie zdziwiło. Ale teraz zrozumiałem całkowicie puentę - ten wiersz zmusił mnie do zastanowienia się nad losem tych, którym brak wszystkiego. A to dobrze i tego właśnie wymagam od wierszy. Pozdrawiam serdecznie
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wachlarzyk to czasem za malo - nieraz przydałby się parawn;) krótko i na temat o całym tym szlamie zwanym "życiem" trafiło i do mnie i do moich ulubionych pozdrawiam anka
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bóg jest Wielki i na pewno miałby Wielki wachlarzyk :-) Dziękuję wszystkim za komentarze seweryn
Kalina_Kaczmarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Od próśb już głowa pęka - Pomóż sobie. Pomóż sobie, byś mógł pomóc innym. Cudo. Tyle powiem:)
Rekomendowane odpowiedzi