jacek_sojan Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 między strunami gitary leży Madryt i cała Hiszpania i księżniczka Alba leży Maja rozgwiazda wyrzucona z otchłani otchłań własną otwiera - mieni się największa na ziemi i morzach Hiszpanii perła grandom biada sztylet leży na miękkim posłaniu nagie ostrze światło rozsiewa sięgnie po nie i perłę zdobędzie nieugięte ramię Goyi
EWA_SOCHA Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Akurat czytam Webstera i jakoś ten temat mi świerzy/leży:) Bardzo ładny:) Pozdrawiam
Eugen De Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Taki prezent na święta! no, no ,no,- dzie-wuszka chyba "wniebozięta"??? Bez komentarza! Pozdrawiam światecznie Panie Jacku.
Ewa_Kos Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 o jejku aż Ci pozytywnie zazdraszczam taaaakiego wyróżnienia Kuzynko Moja no, no.... Ewa K. Panie Jacku + pozdrawiam świątecznie EK
Eugen De Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeszcze żyję ;P Dzie-wuszko - zauważ, że nie było to przejęzyczenie "wniebozięta", bez "w" chciałem się wkomponować w Twoje wszystkie neologizmy. Ja też "zazdraszczam" choć nie jestem próżny! Pozdrawiam obdarowaną i autora.
Roman Bezet Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Jak dobrze Autorze, że w taki czas wiersz dajesz przed oczy - jak nic biegnę zaraz głowę popiołem posypać ;) Nie wiem (z wrażenia to) któż on sztylet, któż perła (bo jedna wszak Alba na szezlągu przed Goyą pozowała? :|). Wszystkie szlachetne tropy klasyka - erotyka, ale jak zrobione! dyg b
jacek_sojan Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 kochani! -wszyscy podpisani pod wierszem, i z wiersza uśmiechnięci - jesteście kochani bo właśnie o takim uśmiechu tutaj marzyłem; spełniło się; :)))) J.S. i ja jestem wniebowzięty; choć do dzie wuszki nie wiem, jak mi daleko, bo chciałem tylko wziąć ją do siódmego nieba; a jak wiecie, siedem jest liczbą świętą, liczbą spełnienia, pełni i kompletności; czego wszystkim Wam i sobie życzę z okazji najbliższych Świąt - Alleluja! J.S.
le_mal Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Jackowi gratuluję, a Dzie wuszce zazdroszczę:) Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt:)
jacek_sojan Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 le mal.; zamiatam czypryną drogę; dzięki! wesołych! :)) J.S.
Sanestis_Hombre Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 a ja chciałem życzyć wam wszystkim wesołych świąt i mokrego dyngusa i jeszcze chciałem podziękować dzie wuszce za pomoc przy moim wierszu a autorowi powyższego cacka - dzieki za wparcie duchowe jakiego mi udzielił salve! Konrad
jacek_sojan Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Konradzie.; przecież na orgu jesteśmy jak rodzina, zatem świątecznego luzu! J.S.
jacek_sojan Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 dla niezorientowanych wyjaśniam: maja.; - sanskr., w filozof.indyjskiej - iluzja, złudzenie, pozór, potężna siła tworząca kosmiczną ułudę rzeczywistego bytu świata materialnego, będącego w istocie odbiciem jedynej rzeczywistości - Brahmana /bezosobowego bóstwa, źródła wszechrzeczy/; z: Kopaliński W, Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych, Wiedza Powszechna, Warszawa 1967
Rekomendowane odpowiedzi