Bartosz_Cybula Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 to nie my się kołyszemy to świat jest zbyt wklęsły na twardych krzesłach przy gładkim widzeniu i popielniczce w kształcie ślimaka ruchem jednostajnym prostoliniowym toczyliśmy gęstniejące słowa rozsypaliśmy godziny między kieliszki ostrożnie biegłem po brzegu i gdzieś za dymem przyplątał się bóg żyrandol nie wisiał to sufit opierał się na świetle a pewna pani co nie miała wydać już czwarty raz słuchała Sinéad O'Connor
janko Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 no jakoś... nic z tego nie wynika. miedzy kieliszkami nic się zdarzyć nie może istotnego - nawet bóg nie ma nic do powiedzenia znam panią co słucha O'Connor :-)
Lady Aj Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam. L.A.
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj wynika wynika a bóg się tylko przyplątał więc nic nie mówił pozdrawiam
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo ślimak był morski i właśnie płynął ;)
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to miło pozdrawiam
Tramp Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 jeśli piszesz bóg (z małej litery), to ja widzę takiego bardziej bożka z jakiegoś plemienia
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niekoniecznie z jakiegoś plemienia gdybym napisał z wielkiej litery sugerowałoby to, że mam na myśli konkretnego boga a tak nie jest
Espena_Sway Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Bartoszu, ciekawy tekst. choć mam miejscami wrażenie zbyt dużej przestrzeni interpretacji. to tylko moja uwaga, w końcu nie znam się tak dobrze, od niedawna siedzę w poezji pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Ewka Kruk Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 "Znajomy mi artysta wiersza" a może klimat bardziej znajomy .... może pozbawiony Sinead o'Connor (choć ona też znana) Ukrywa.....? coś. Ujawnia.... Bliski klimat moich myśli. pozdrawiam:)
Bartosz_Cybula Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma się co tłumaczyć ze swoich opinii, każdy ma prawo do własnego zdania :) pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Bartosz - nie znam się na współczesnym "toastowaniu" ale prócz języka w wierszu jakby brak treści, chyba, że ta o'connor do czegoś posłużyła, ale to takie wewnętrzne rozmyślanie z ukłonikiem i pozdrówką MN
Bartosz_Cybula Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Messalinie jest dokładnie tak jak Dzie Wuszka wytłumaczyła. Dzięki za zdanie :) Pozdrawiam
Bartosz_Cybula Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzie Wuszko zupełnie nie mam pojęcia co masz na myśli :/ :) Dzięki za czytanie :D Pozdrawiam
Bartosz_Cybula Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to się cieszę :) Pozdrawiam
Anastazja.P Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 to nam Bartosz coś opowiedział z życia :) reżyseruję sobie sama - tak kazałes Pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niekoniecznie z jakiegoś plemienia gdybym napisał z wielkiej litery sugerowałoby to, że mam na myśli konkretnego boga a tak nie jest Z tym Bogiem to przemyśl, bo chyba jest jeden, to bożków jest wielu. Wierszyk o.k., pozdrawiam, Stefan.
Bartosz_Cybula Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dobrze, że sama sobie reżyserujesz :) tak jest najlepiej Pozdrawiam
Bartosz_Cybula Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niekoniecznie z jakiegoś plemienia gdybym napisał z wielkiej litery sugerowałoby to, że mam na myśli konkretnego boga a tak nie jest Z tym Bogiem to przemyśl, bo chyba jest jeden, to bożków jest wielu. Wierszyk o.k., pozdrawiam, Stefan. no może niezrozumiale/niezręcznie się wyraziłem. Miałem na myśli, że imion boga jest wiele w tym Bóg, Jahwe, Allah, Budda. Mogę się mylić, ponieważ nie znam się na religiach. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi