Rafał Przyłuski Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Miłość to uczucie które płonie Miłość to nieskończony ocean Miłość to pustynny piasek Miłość to powiew piórka na wietrze Miłość to czas rodzący nowe życie Miłość to tęsknota Miłość to zapomnienie Miłość to zwierciadło Miłość to dotyk ciepła A może miłość to: Oddanie tego co mamy Oddanie tego co posiadamy Oddanie tego czym władamy Oddanie tego czym jesteśmy Oddanie tego co kochamy Oddanie tego co ślubujemy Oddanie siebie Miłość to największa wiara, największa ufność, największa cnota. Miłość to po prostu JA i TY! Rafał Przyłuski
asher Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Poezja parę pięter wyżej, piaskownica mniej więcej pośrodku.
Zaneta Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 nie napiszę nic [niestety] pozytywnego, bo o miłości napisano już wszystko i w każdym możliwym stylu...a Twój wiersz...po pierwsze jest w złym działe...a po drugie jest "za zwyczajny"...bo jak już piszemy o takowym uczuciu to róbmy to w sytuacji kiedy budzimy się i jesteśmy piekielnie, a może nawet szalenie szczęśliwi, kiedy pijemy kawę i czekamy aż ukochany [ukochana] wyjdzie z łazienki, aż poczujemy świeżość, aż będziemy cieszyć się chwilką i całować bez końca... być może wtedy wiersz będzie dobry, a co najważniejsze będzie prawdziwy... pozdrawiam
asher Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Moderacji chyba tu nie ma od dawna. Dotyczy to obu działów prozy. Czyżby już nikt nie wytrzymywał presji tego stanowiska???
rumianek Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 sio na poezję :) Na marginesie, albo rymujesz albo nie, więc końcówka tak nie za bardzo. Co do reszty - nie rzuciło mnie na kolana.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 o zgrozo... czytając takie twory coraz bardziej nie chce mi się wracać do działu poezji. to jest kiepskie, nie mam siły tłumaczyć dlaczego. i nie zawierzaj zbytnio szkolnym podręcznikom, tam raczej przeważają gnioty, poczytaj trochę prawdziwe wiersze, a zrozumiesz dlaczego to powyżej jest beznadziejne (może prosto z serca, ale nudne i nieodkrywcze). pozdr.
Vegga Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Powiem wprost - na poziomie podstawówki, gdzieś w granicach 4-5 klasy. Nie podoba mi się, tyle.
Marcin Gałkowski Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 szybkie mailotele: Proza to: a) wiersz b) proza c) dyspcyplina sportu do poezji chyba raczej. a sam wiersz mnie nie powalił, szkoda. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi