Oscar Dziki Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 coś malutki ten wąż Adamie
marri huana Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 :D :D :D :D :D :D :D :D po prostu p adam:D pozdr
Oscar Dziki Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ewa tez padla:)
jacek_sojan Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 był malutki a jednak znęcił i dzisiaj w grzechu jesteśmy poczęci brawo i "Oscar" dla Oscara
Jacek Mucha Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Pomyślałęm o popełnieniu nadinterpretacji ... ale nie skusiłem się. Błyskotliwe. Pozdrawiam. JaM.
Yasioo Zimiński Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 hahahahahaha (zajarzyłem)
Sceptic Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Kto nie wie, gdzie podzial się wąż po wygnaniu z Raju, ten może się tego dowiedzieć z "Tamtego świata" Cyrano de Bergeraca (skądinąd polecam) :D
Eugen De Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 A mnie ciekawi co się stało z ogryzkiem po jabłku? Sceptic wiesz? Powiedz mi!
Sceptic Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Czyjś praprzodek został nim krytycznie ugodzony w głowę. I to nie mój.
Tali Maciej Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 a ja bym się chciał zapytać gdzie twoja erudycja z komentarzy, ostatnio stwierdziłeś że prozaików trerzeba spalić, krytykujesz wszystkich na około, a sam piszesz tylko i wyłącznie dla komentarzy chyba mi nie powiesz, że to jest twój szczyt intelektóalnych możliwiości a takie mam wrażenie cytując jeden z twoich wierszy " tytuł Poeta uznany i treść za debila"
jacek_sojan Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 ogryzek został zakopany w miejscu wygnania - na Ziemi a z niego wyrosło drzewo Wiadomości Złego i Dobrego czyli nauka /!
Sceptic Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Byłobyż to do mnie? Bo cytat nie z mojego wiersza :D
Oscar Dziki Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To bardzo proste drogi Macieju: piszę tyle na ile starcza mi pomysłu. W odróżnieniu do tego co się wydziwia w prozie. czesem 2 zdania dobrze napisac to cenna umiejętność, gdyż nie więcej się zapamiętuje po jednym człowieku.- to jesli chodzi o wymienione przez Ciebie twory. tak, w dużej mierze piszę dla odbiorców i dla ich reakcji. jednak napisanie czegos co jest w moim przekonaniu dobre sprawia mi największą satysfakcję. moja krytyka prozaików (zupełnie marna i nie powinieneś się nią przejmować) nie dotyczyla w zadnym stopniu motywacji twórców lecz poziomu ich dzieł. Zwracam jednak uwagę, że nie zagłębiałem się w te wyczyny dość głęboko, aby podjąć dyskusję. Prawde powiedziawszy, troche żałuję tego niefortunnego słowa "spalić". Nie miało to zabrzmieć tak faszystowsko. Rozpędziłem się. Jeśli to Cię dotknęło do żywego, to przepraszam. Mam nadzieję, że nie wziąłeś tego dosłownie. A moja erudycja? Eru co?:)
Tali Maciej Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 nie odnosiłem tego do siebie, ale są na tym forum prozaicy którzy naprawdę mają polot, sam jestem grafomanem więc mnie tym nie uraziłeś tylko dziwię się tobie, bo błyskasz "wiedzą" w komentarzach (takie mam przynajmniej wrażenie), a w wierszach przejawiasz się na poziomie limeryków
Oscar Dziki Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zapraszam mój Tali do innych wierszydeł w poszukiwaniu mojej erudycji a ja lubie czasem krótka formę. nikt nie wytyka tego Sztaudyngerowi. jesli jest pomysl, ktory lepiej niz sam w sobie wygladac nie moze, to czuje sie zobowiazany go takim pozostawic. Poza tym kto powiedzial, ze erudycja musi byc przeelaborowana, a nie moze byc zwiezla, cieta? wlasciwie to ja nie widze problemu. "poety uznanego" sie nie wstydze. 100% poezji lingwe, do tego wykorzystuje mechanizmy forum, które zwykle dzialają przeciw twórcy oddzielając tytul od tresci. Oba wymienione twory obracają te warunki na swoja korzysc. Na tym polega sztuka - na jak najlepszym uzyciu niedoskonałych narzedzi. Czyż nie? pozdrawiam.
Klaudiusz Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uśmiałem sie bardziej niż po przeczytaniu tekstu można mieć swoje gusta i "przemyślenia" ale czasami dla własnego dobra chyba lepiej sie nimi nie chwalić :/ :) ps. do Ewy: jak się nie ma co się lubi... :D
Tali Maciej Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 "Sztadyngerowi." zjadłeś U w nazwisku, ale mniejsza z tym "z krótką formą" bo on pisze fraszki więc jest to oczywiste masz dużo racji w tym co mówisz, ale jednak pozostanę przy swoim dla mnie poeta uznany to kicz, ale to tylko moje odczucie innych wierszy nie kojarzę więc albo nie zainteresowały albo przegapiłem, poczytam sobie w wolnych chwilach i może dopiszę jakiś komentarz na początku jak pojawiłem się na forum to to miałem twoje zdanie pod uwagę, ale im jestem dłużej tym jest mi ono coraz bardziej obojętne, a częst osię z nimnie zgadzam ale ogólnie czasem fajnie przeczytac jak w inteligentny sposób dajesz do zrozumienia grafomaną jak trzeba pisać, zawsze mi się usmiech na twarzy nie może zmieścić nisko się kłaniam i pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uśmiałem sie bardziej niż po przeczytaniu tekstu można mieć swoje gusta i "przemyślenia" ale czasami dla własnego dobra chyba lepiej sie nimi nie chwalić :/ :) ps. do Ewy: jak się nie ma co się lubi... :D odnośnie Pańskich komentarzy, to w kółko Pan powiela wątek z zepsutym chodnikem, bądź drogą, jak się czyta kolejny komentarz z rzędu to się staje nudne
Klaudiusz Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i będę to robił tak długo, aż przyjadą i naprawią :D
Rekomendowane odpowiedzi