51fu Opublikowano 20 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Piotr Sanocki Bardzo mi miło, dziękuję.Tali Maciej Przepraszam za gorsze wspomnienia, ale jednak na swój sposób cieszę się z Twojej podróży. Pozdrowienia. // 51
seweryna żuryńska Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 czy życie poznajemy tylko smakiem, zapachem, dotykiem tak robią nierozumne dzieci i to jasne ale przychodzi moment, kiedy zaczynamy myśleć wtedy stajemy się rozumnymi istotami to nas wyróżnia zadajemy sobie pytania: dlaczego, po co , jak a peel ciągle w krótkich majteczkach w piaskownicy jakoweś babki stawia nierozumny dlatego wiersz jest dla mnie nieciekawy rozumiem opis pejzażu, ale nie rozumiem opisu duszy człowieka poprzez zewnętrzność tylko to za mało by mianować się homo sapiens seweryna
51fu Opublikowano 21 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 seweryna żuryńska Pewnie pozostałby takim 'nierozumnym', gdyby nie ostatni wers, w którym przecież następuje zwrot. Dziękuję za przyjrzenie się sprawie. Pozdrawiam. // 51
jacek_sojan Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Tytuł już sam jest ironią, prowokacją, dystansem. Sam temat wiary jest szalenie trudny, ale poszukiwanie osobistego stanowiska do problemu wiary, boga - to fascynujące zagadnienie. W tym, bardzo udanym wierszu, przygoda z kwestią wiary zaczęła się - klasycznie. Kusi to - co wiersz zapowiada później, kiedy ostatnia sylaba się kończy...
51fu Opublikowano 24 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 jacek sojan Zgodzę się z wszystkimi trzema cechami. Dziękuję za trzeźwe spojrzenie i przemyślenia. Pozdrawiam serdecznie. // 51
Lobo Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 ))...tak, zupełnie niezły tekst, bo prawdziwy. Dziecko, ze swą dojrzewającą świadomością, oprócz kilku niespecjalnie sensownie poukładanych obrazków nie ma jakichś olśniewających wizji i doznań związanych z wiarą, takie organoleptyczne poznawanie jest jak najbardziej naturalne, na dodatek przez kontekst pierwszego garnituru, który widzi mi się ważniejszy od tego poznawania...) Tu jest niezręcznie:podobno trzeba. mimo wszystko głupio w ten sposób pozbywać się boga. ...tu bym podłubał (szczególnie ostatnie zdanie). pozdrawiam.;-))
51fu Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 o, dziękuję. właśnie takiego odbioru mogłem sobie życzyć. :) faktycznie - wymaga dłubania, ale muszę się nastroić, bo już go ledwie pamiętam, a prawie w ogóle nie czuję (że tak powiem, straciłem do niego sympatię).
Rekomendowane odpowiedzi