Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Alicja_Wysocka Macierzyństwo (poezji) jest cudowne, ale kosztowne. Karmi pięknem i sensem, odpowiada (zbyt) odważnie na najważniejsze pytania rozumu i intuicji.

A ja nie wierzę ani w bulimię ani anoreksję poetycką u Ciebie, bo jesteś urodzoną kokietką,

Asnykowym "kwiatem słodkim" :-)

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Michale, przegapiłam Twój komentarz. Naprawdę nie zależy mi na ponownym wydawaniu tomików i o to nie zabiegam. Swój papierowy debiut mam już za sobą, a dziś w zupełności wystarczy mi internet – tutaj każdy, kto lubi moją twórczość, bez problemu mnie znajdzie.

Nie zabiegam też o autografy wielkich imion, ale to żaden żal, po prostu dobrze mi w moim własnym, poetyckim świecie. Dziękuję Ci bardzo za troskę i dobre chęci! Jak to mówią: „Dobre chęci to połowa pracy” – więc tę „połowę” już teraz z wdzięcznością i bez wyrzutów sumienia od Ciebie przyjmuję. Pozdrawiam serdecznie :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano

@Alicja_Wysocka Generalnie rozumiem i szanuję Twoje racje. Ale jest Ale. Otóż jest bowiem coś takiego jak zbiór wierszy, nadaje się odcieni całości, ta całość jakby jeszcze lepiej podkreśla zawarte w nim teksty. To jakby dodatkowa szansa na ponadczasowość. Ty może o autografy nie zabiegasz, a kolekcjoner chciałby Twój podpis :)) Nie wątpię w Twój poetycki świat tylko widziałbym go z jeszcze jedną półeczką :))

@Marek.zak1 Dobrze wiesz Marku, że u Ciebie jest nieco inaczej :))

Opublikowano

@Leszczym Michale, dziękuję za te poetyckie wizje i kolejną półeczkę! Kolekcjonerów muszę jednak zmartwić – mój podpis można zdobyć o wiele łatwiej, wystarczy dobre słowo pod wierszem na portalu. Zgadzam się tu z Markiem, internet to wspaniała, nieskończona przestrzeń i na tym poprzestańmy. Pozdrawiam serdecznie obydwu Panów! :)