Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Simon Tracy Ciężko mi ten tekst skomentować. Traktuje rzetelnie, sumiennie, empatycznie, starannie o trudnych emocjach. To dobry jest tekst, proza poetycka zdaje się. Przykry, ale na tym ziemskim padole przykrości oj aż zanadto i starzejąc się tylko coraz bardziej zdaje się zagłębiasz się w te przykrości, nieszczęścia, rany, głupstwa i wielkie głupoty losu...

Opublikowano

@Leszczym Tak ostatnio wracam do ukochanej prozy poetyckiej.

Przez ostatnie lata nie odczuwam by mój styl się zmieniał i "ciemniał".

Chyba już bardziej nie może.

Jedyna zmiana u mnie jest taka, że porzucam już prawie zupełnie czystą poezję na rzecz prozy poetyckiej.

@Poet Ka Nawet w prozie opartej na współczesności w nowoczesnym mieście odnajdujecie u mnie w słowach duszę mego mistrza E.A.Poe.

Ja nie wiem jak Wam się nasuwają takie skojarzenia.

Ale to niesamowicie miłe.

Dziękuję.

Opublikowano

@Simon Tracy Kończąc może, w ogóle w poezji autora trudno zasłonić. Nie znamy się. Ale nie sprawiasz na mnie wrażenia jakiejś bardzo mrocznej persony i siłą rzeczy, podkreślam w moim odbiorze i odczuciu, nawet traktując o złych, krwistych, mrocznych, morderczych emocjach widać w nich Ciebie, nie wiem może się mylę, ale nie bardzo takiego człowieka. Oczywiście autor to nie peel, no różne teorie na temat, ale Twoje teksty nie powodują załamania u odbiorcy, ani jakichś nie wiadomo jak ciężkich przeżyć. One nie podcinają skrzydeł, przynajmniej u mnie. 

@Simon Tracy Właściwie w ten sposób powinna brzmieć mroczna stylówka. 

Opublikowano

@Leszczym Jestem autorem zamkniętym w estetyce mroku.

Dlatego opisy przychodzą mi naturalnie i dość chłodno.

Bo taki jestem. 

Chłodny, bezuczuciowy.

Dlatego mam umiejętność pisania reportażowego, bo umiem wyjść z ciała i pisać z zewnątrz a nie wewnątrz.

U mnie nawet metafizyka jest ukazana tak by być jak najbardziej realną.

Odrzucam wszelkie posługiwanie się emocją a na ich miejsce wchodzi chłodna analiza umysłów.

Opublikowano

@Simon Tracy No nie do końca, u Ciebie są uczucia, w tym wierszu je widać, bardzo dobrze zresztą, ale może faktycznie nieco chłodniejsze. I to jest bardzo ok. Mi osobiście w odbiorze jest najciężej, gdy przeczytam jakiś tekst, tutaj nie jest ich za wiele takich, że no naprawdę tylko się załamać. Wiesz rozpłakać się. Coś co Ciebie strasznie gnębi. Są takie teksty, normalnie gorsze od horroru. Inna sprawa, że generalnie uważam, że realia forumowe nieco nie ułatwiają odbioru. Trudno, no mi przynajmniej, wczuć się należycie w codzienne 30 wierszy nie wiem 150 autorów. Nie chciałem Ciebie obrazić, że Twoje teksty nie aż tak przejmują, nie odbierz tego w ten sposób :)) Podobają mi się, nie zawsze czytam, ale czasem zerknę.