Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... w Twoim przypadku, to już bardzo dużo.. posiadasz.. ale to na pewno nie jest tzw. życiowy komplecik,

chociaż są pewnie tacy, którym to wystarcza.

Dłuuugi wiersz, ale.. trzeba do końca.. gdzie powiało smutkiem.

Pozdrawiam i ślę.. :)

Opublikowano

@Nata_Kruk Nie przywiązuję już do tego wagi.

Chciałbym w życiu jedynie całkowitego odosobnienia z dala od cywilizacji i ciszy. Niestety straciłem już i na to nadzieję.

Na szczęście mam to miejsce na cmentarzu. I to głównie nad swoim przyszłym grobem spędzam najwięcej wolnego czasu.

Chociaż tam mam spokój.

Opublikowano (edytowane)

... czasem zastanawiam się, co pcha ludzi, żeby napisać, wspomnieć...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... ludzie cenią sobie spokój, ciszę. Cywilizacja często.. męczy... mnie na pewno, ale żebym

tak caaałkiem w ciszy i w głuchym lesie (np.) to nie... lubię się z kimś spotkać, porozmawiać,

nawet powydurniać.

Na cmentarzu wszyscy mamy już "zaklepane" miejsce, jedyna sprawiedliwość na tym padole.

Ślę.. :)

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Simon Tracy

Śmierć namawia nas do przyjaźni całe życie, a my odmawiamy, aż ona zabiera nam głos. Nasz ból jest w kochaniu tych, którzy odeszli, bo umieramy z nimi po trochu. Ale skoro nadal kochamy, to oni i my jesteśmy nieśmiertelni. 

Piękny i przejmujący wiersz. Pozdrawiam

Opublikowano

@Nata_Kruk A ja właśnie chciałbym zupełnej ciszy gdzieś w środku lasu.

Nie to żebym teraz żył jakoś inaczej.

Nie spotykam się z nikim, nie rozmawiam i w zasadzie świat mnie nie interesuję zupełnie.

I im dalej od niego tym jestem szczęśliwszy.

@Wiechu J. K. Dla mnie najpiękniej wyglądają słotne i smutne nagrobki, zapomniane w swojej wiekowej zadumie. Stare krzyże spękane i powyginane bezdusznym czasem.

W ich otoczeniu czuję się jedynie sobą i wiem że chociaż zmarli mogą mnie zrozumieć