Ten utwór został doceniony przez użytkowników. huzarc Opublikowano 8 Stycznia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia Nie zbawię was, nie przyjdę ze słowem włożonym pod język jak złota moneta. Tylko patrzę przez zapadnięte tunele i wizjery naciągnięte na nagość, na pancerną wrażliwość. Nie będę was bronić, skoro nawet nie wiecie, jakie imię ma wasz czas. Ale rozerwę w pięści każdą kurtynę, którą naznaczyliście mi w miejscu powiek. Każde ramię wyciągnięte po ten skrawek ziemi pode mną, naznaczony mi na grób w pętli mego istnienia. 9
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @huzarcOjej, a taki miałam miły poranek... Dobrego dnia :)
huzarc Opublikowano 8 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @Alicja_Wysocka Co złego to nie ja:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @huzarcNo pewnie, a wiersz się sam napisał, bez Twojego udziału, myśli i ręki :) Rozumiem.
Berenika97 Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @huzarc Bezkompromisowo! To głos poety, który odmawia roli zbawiciela, ale jednocześnie nie godzi się na bierność. "Pancerna wrażliwość" to świetny oksymoron. A obraz złotej monety pod językiem ma coś z mitologicznego obola dla Charona. Tekst pełen symbolicznych znaczeń. 1
Rekomendowane odpowiedzi