Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tectosmith Opublikowano 14 Grudnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2025 Chcę poczuć coś jeszcze nim skończy się dzień. Przemyśleć wszystko - nazwać po imieniu. Zamienić światło serca, skażone tchem, na cichą pieśń o wartości istnienia. Nie chcę jednak odchodzić w ostatni sen. Wszystko już czeka gotowe do celu. Proszę pozostań - niech będzie ten cień Jakby pomostem miedzy mną a kiedyś. Nie chcę już wracać gdzie kraczą gawrony. Nie chcę odnawiać tej drogi do "jestem". Zatańczę rytmem, w piosenkę wtopiony. Potem odejdę nim wstaniesz wraz z deszczem. 14
Amber Opublikowano 14 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2025 @Tectosmith Wiersz przyciąga niejawnym, bez utartych schematów istnieniem. Pozdrawiam serdecznie. 1
huzarc Opublikowano 14 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2025 @Tectosmith Elegia, czyta się w skupieniu, w zadumie nad czasem i jego iluzją. 1
Tectosmith Opublikowano 15 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 @violettaDziękuję Ci Violetto. Cieszę się, że wiersz się spodobał. Pozdrawiam serdecznie. @AmberDziękuję Amber za takie odczytanie mojego tekstu. Pozdrawiam serdecznie. @huzarcCieszy mnie, że tak czytasz mój utwór. Dziękuję Ci i pozdrawiam serdecznie. 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 Witam - mi też się podoba - Pzdr.
Tectosmith Opublikowano 15 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję bardzo. Cieszę się, że mnie odwiedziłeś. Pozdrawiam serdecznie.
Kwiatuszek Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 @Tectosmith Piękny wiersz, bardzo mi się podobał. Szczególnie ostatnia zwrotka. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Tectosmith Opublikowano 15 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 @KwiatuszekBardzo Ci dziękuję Kwiatuszku. Cieszę się, że wiersz się spodobał i że nas odwiedziłaś. Pozdrawiam ciepło. 1
Leszczym Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 @Tectosmith Mam wrażenie wiersz lepszy od piosenki :). Głębszy.
Tectosmith Opublikowano 17 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2025 @Leszczym Dziękuję bardzo. Piosenka była punktem wyjścia i nastrojem, a wiersz poszedł swoją drogą. Cieszę się, że tekst się spodobał. Pozdrawiam serdecznie. 1
Leszczym Opublikowano 17 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2025 @Tectosmith Wróciłem, to jest mój Twój ulubiony wiersz. Na pierwszym miejscu mam Twoje zdjęcia, a ten wiersz zaraz za nimi lub obok. On jest naprawdę dobry!!!! 1
Tectosmith Opublikowano 17 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2025 @Leszczym Dziękuję, to naprawdę miłe i zaskakujące. Cieszę się, że doceniłeś także moje zdjęcia. 1
Leszczym Opublikowano 17 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2025 @Tectosmith To nie jest zaskoczenie. Udał Ci się wiersz bardzo. Tylko widzisz reguła forum jest czasem nieprzychylna. Codziennie pada tutaj kilkadziesiąt tekstów. I ciężko się w nich orientować. I bardzo łatwo z jednej strony z uwagi na zależności i koneksje przecenić, a z drugiej pominąć, nie zauważyć, nie dostrzec. Ubolewam nad tym :// 1
Tectosmith Opublikowano 17 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2025 @Leszczym Dlatego bardzo cenię szczere komentarze i cieszy mnie, że wiersz trafił na swojego czytelnika. Takie reakcje naprawdę dają motywację do dalszej pracy nad warsztatem. Dziękuję. 1
Nata_Kruk Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) @Tectosmith... okazuje się, że byłam już tutaj, ale bez słowa wpisu. Wybrałeś piękny utwór, jako tło czytania... lubię tę wokalistkę. W treści czuć.. drżenie.. tym samym celnie dobrany tytuł. Masz dryg do rymowanych, a i treści dojrzałe, zatem.. nie przestawaj. Pozdrawiam. Edytowane 27 Stycznia przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Tectosmith Opublikowano 27 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia @Nata_Kruk Uwielbiam utwory Indili i często do nich wracam, a wiersz faktycznie powstał przy tej piosence. Rymowanie natomiast mnie trochę fascynuję, bo szukam rymów nie oczywistych - ma brzmieć, jak trzeba. Dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam serdecznie. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia @Tectosmith Ten wiersz nie potrzebuje komentarza, przemawia do serca i umysłu czystym źródłem istnienia. Pozdrawiam serdecznie! 1
Tectosmith Opublikowano 28 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia @Wiechu J. K. Wiersz nie potrzebuje komentarza, ale autor je lubi :-) Dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam serdecznie. 1
Rekomendowane odpowiedzi