Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Wiechu J. K. Opublikowano 13 Listopada 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 (edytowane) ŚLADAMI PRZESZŁOŚCI śladami przeszłości w kolorowych bucikach czas czasami dojrzewa wyrozumiałością chodząc po zielonkawych nadziejach wiatr unosi szeleszcząc jesienią sny co w spełnieniu pozostały nawet o tym nie wiedząc bawią się myśli w piaskownicy bytu szaro-kolorami na sztaludze życia otwartymi wrotami rajskiego ogrodu którego wciąż nie widać _____________________________________________ Edytowane 13 Listopada 2025 przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji) 8
Tectosmith Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 @Wiesław J.K. Liryczny, metaforyczny wiersz — pełen lekkich, impresyjnych obrazów czasu, dzieciństwa i jesieni. Podoba mi się zestawienie ‘piaskownicy bytu’ ze sztalugą życia; daje to całości ciekawie oniryczny ton. Subtelna, nastrojowa miniatura. Pozdrawiam serdecznie. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 (edytowane) @Wiesław J.K.Nawet ładne te ślady w kolorowych bucikach i myśli w piaskownicy, widzę jak oglądasz się za nimi do tyłu, trochę tęskne jak mi się zdaje. Edytowane 23 Listopada 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Berenika97 Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 @Wiesław J.K. Raj jest dostępny, otwarte drzwi, ale... my go nie dostrzegamy. Może dlatego, że szukamy go w przyszłości, a on jest TU, w tych szaro-kolorach, w piaskownicy, w kolorowych bucikach? Szczęście było zawsze obok, tylko nie umieliśmy go zobaczyć. Pozdrawiam. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 13 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Tectosmith Czasami piszący jest natchnieniem dla siebie samego. Czytają komentarze pod moim wierszem "Retrospekcja wyobraźni" przyszedł mi pomysł na nowy wiersz. Dziękuję i również pozdrawiam. @Alicja_Wysocka Tak, myślę, że każdy z nas ma w swoim repertuarze wspomnień coś za czym szczególnie tęsknimy, nawet podświadomie. @Berenika97 Doceniam Twoje spostrzeganie dotyczące Raju w pięknie przyrody i różnorodności kolorów. W poniższym sensie szczęście jest zawsze obok. Pozdrawiam. "Szczęście to złożone pojęcie, które obejmuje zarówno silne uczucia radości i zadowolenia, jak i trwały stan dobrego samopoczucia i sensu życia." 2
Ewelina Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 @Wiesław J.K. kojący wiersz, odpoczęłam przy nim, zupełnie na serio. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Ewelina Ewelino, takiego efektu wierszowego się nie spodziewałem, a więc cieszę się i pozdrawiam serdecznie. :))) 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2025 Witaj - super - podoba się - Pzdr. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 15 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - fajnie, że się podoba- Pzdr. 1
Nata_Kruk Opublikowano 22 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... już pierwsza strofka dała mi przyjemny spokój... :) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 22 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk ...miejmy nadzieję, że długotrwały...:)
Migrena Opublikowano 22 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2025 @Wiechu J. K. Wiesiu. a czemu ten wiersz jest "na" warsztacie ? to bardzo dobry i skończony utwór ! podoba mi się ! pozdrawiam :)
Wiechu J. K. Opublikowano 23 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2025 @Wiechu J. K. Podziękowania dla: @Lenore Grey poems, @Tectosmith, @Nata_Kruk, @Waldemar_Talar_Talar, @Berenika97, @Ewelina, @Alicja_Wysocka i @Migrena. 4
Rekomendowane odpowiedzi