Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"A kiedy cisza się zatrzyma,
i czas w pół zdania zerwie nić,
będziesz — po prostu, drogi tato
we mnie, jak echo — dalej żyć."...najpiękniejsza zwrotka i sedno pokoleń, rodzice żyją w nas a po nas dzieci....

Opublikowano

Jedni mają tatę, drudzy mają ojca... a jeszcze inni jak ja, mętne wspomnienie kilku kadrów z wczesnego dzieciństwa, zanim nie umarł.

Piękny wiersz napisałaś, widać, że to o ważnej dla Ciebie osobie.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

@TectosmithRozumiem i bardzo mi przykro. 

@Annna2Bardzo dziękuję! Aż tak? To bardzo miłe słowa. Pozdrawiam:) 

@lena2_ Dziękuję Ci z całego serca za te mądre i piękne słowa. To, co napisałaś o "sednie pokoleń" – to jest właśnie kwintesencja tego wiersza. Pozdrawiam. :)

@viola arvensis Dziękuję Ci serdecznie za te ciepłe i wspierające słowa. Twój komentarz sprawia mi ogromną radość, szczególnie to, co napisałaś o "pastelowych barwach" – to piękne określenie. Ja podziwiam Twoje wiersze, bo aby dobrać rymy do pięknych słów trzeba się bardzo natrudzić. Pozdrawiam.

@Natuskaa

Dziękuję Ci za ten komentarz, który dotyka czegoś bardzo osobistego i bolesnego.

Masz rację – to wiersz o kimś bardzo dla mnie ważnym.

Ściskam Cię mocno i pozdrawiam z szacunkiem.

@KOBIETA Dziękuję Ci z całego serca za ten piękny, pełen światła komentarz. Twoje słowa o "świetlistych cząstkach" są tak trafne i wzruszające – bo rzeczywiście, to najważniejsze, co możemy po sobie zostawić. Pozdrawiam Cię serdecznie, również z uśmiechem :)

@hania kluseczka@Rafael MariusBardzo Wam dziękuję! :)