Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 przesadzam słowa jak ludzi jednym daję słońce, bo lubią ciepło rozmów innym cień, bo w milczeniu szybciej rosną niektóre się nie przyjęły - wyrwane z obcych zdań, zwiędły z tęsknoty za dawnym sensem a są i takie, co kwitną dopiero, gdy posadzę je obok siebie i widzę, że trzymają się za ręce 14
Marek.zak1 Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 Mądrze i ślicznie:). Pozdrawiam z podobaniem. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Marek.zak1 :) One wiele dla mnie znaczą.
wierszyki Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 Nie przesądzam, czy gdzieś wina, słowa goszczę jak Gościna :) pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 (edytowane) @wierszyki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zatem dziękuję, dziękuję za miejsce, z uznaniem :) Edytowane 13 Października 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale są i takie które pielęgnuję co dzień doglądam jak rosną (zdradzę tylko wam że czekam aż zakwitną przynosząc nam szczęście) pozdrawiam:)) 1
Toyer Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 Ważne żeby wiedzieć - kogo posadzić obok siebie - wtedy każde słowo kwitnie 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Toyer Ciebie posadzę obok słowa - grzeczność :) @Jacek_Suchowicz A Ciebie Jacku, przy słowie Przyjaciel :)
Simon Tracy Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 Piękna, lekka i uniwersalna poezja. Czytając Twoje wiersze można czerpać z ich słów optymizm pełnymi garściami. 1
Migrena Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Alicja_Wysocka a mnie przy jakim słowie byś posadziła, Alu ? 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Migrena Posadziłabym Cię przy słowie „Ciekawość, Czaruś” i patrzyła, jak razem rozkwitacie między wersami. @tie-break, @Simon Tracy, dziękuję :) 1
Migrena Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Alicja_Wysocka dziękuję :) ja przy takich słowach - miło mi :) 1
Berenika97 Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Alicja_Wysocka To piękny i mądry wiersz o pisaniu, o słowach jako żywych istotach, które wymagają troski i zrozumienia ich natury. Piękna ta metafora ogrodu. Szczególnie porusza mnie trzecia zwrotka - o słowach wyrwanych z obcych zdań, które więdną z tęsknoty za dawnym sensem. To przecież coś, czego doświadcza każdy, kto pisze, że czasem słowo, które gdzie indziej było piękne, u nas po prostu nie chce żyć. Świetny koniec - słowa trzymające się za ręce - to cudowne uchwycenie momentu, gdy tekst nagle "zadziała", gdy znajdzie się tę właściwą kombinację, która tworzy coś większego niż suma części. Śliczne! 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Berenika97 Bereniko, jak Ciebie potrzebuję jak porannej kawy - bez niej nie mogę trafić do życia, a bez Ciebie trafić za wierszem, jak za sobą, dziękuję :) Ciebie bym posadziła przy słowie - apetyt :) 1
huzarc Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Alicja_Wysocka Trochę poetyckiego słońca i pięknie zakwitają:) pozdrawiam 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @huzarc Prawda, a Ciebie przy słowie Słońce :)
Berenika97 Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Alicja_WysockaWow! Pięknie dziękuję! Świetny wybór, bo mam zawsze apetyt na piękne, miłe słowa, które sprawiają, że najbardziej zachmurzony dzień wydaje się radosny!. :))
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Berenika97 Tak też Cię widzę, bardzo pozytywną i ułożoną :) 1
viola arvensis Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Alicja_Wysocka dodam, że pięknie wyczuwasz ludzi i jakich słów potrzebuje też czujesz. Ładnie metaforycznie i ze swoistą filozofią :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @viola arvensisNajbardziej zdaje mi się, że słyszę co myślą, ale wtedy myślę, że mi się zdaje, dzięki Violu :) 1
Rekomendowane odpowiedzi