viola arvensis Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 (edytowane) @Leszczym podobnie jak ja, im wiecej wiem, tym wiem mniej i to nie tylko o poezji. A ze slabniesz dziś coż, jutro bedziesz mocny. Jak to w życiu. Edytowane 11 Października 2025 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 11 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @viola arvensis A może Ci się tylko wydaje ? To bardzo poetyckie jest, poetkom i poetom dużo się wydaje, relatywnie bardzo sporo :))
viola arvensis Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @Leszczym daj spokój, jak się zacząć nad tym zastanawiać, to w ogóle wszystko się może wydawać... 1
Nata_Kruk Opublikowano 12 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .... dołączam do Ciebie, Leszczu.... :) Dobrze określone... :) 1
Leszczym Opublikowano 12 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 @viola arvensis Racja!! @Nata_Kruk Dziękuję, cieszę się.
Berenika97 Opublikowano 12 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 @Leszczym Napisałeś coś bardzo uczciwego – manifest poetyckiej pokory. :) To bardzo mądre – rezygnacja z ambicji bycia najlepszym jako droga do autentyczności. A końcowe trzy wersy to wspaniałe autodeprecjonujące credo. "Ten który nie opanował techniki między wierszy" – ale przecież cały ten wiersz jest techniką między wierszami. Mówisz, że niczego nie wiesz, a wiesz wystarczająco dużo, żeby wiedzieć, że nie wiesz. To niemało. Oto dowód. Jeżeli chodziło Ci o bitwę z 1348 roku między Litwinami a Krzyżakami, to wówczas rzeka Strawa była zarznięta. Czyli wiersz jest bardzo uczciwy, bo "wiersz napisał ten, który niczego nie wiedział" o bitwie nad Strawą. No chyba, że ja nic nie wiem o Twoim wierszu. Mogę z pokorą się przyznać! Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 12 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 @Berenika97 Cóż dziękuję. Nie miałem pojęcia i nie sprawdziłem w googlach że była w ogóle rzeka Strawa. Mnie o metaforę trawienia i dobrobytu bardziej chodziło więc wymyśliłem sobie tę nazwę, a okazuje się że była, a i bitwa nad tą rzeką ponoć była :) Tego akurat nie wiedziałem :) Również pozdrawiam uważną Czytelniczkę :) 1
Berenika97 Opublikowano 12 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 (edytowane) @LeszczymZnowu mnie zaskoczyłeś i to dowcipnie! Widzisz, jak pewne ramy ograniczają ludziom horyzont! Historia i jej nauczanie to mój zawód - wybacz więc tę pomyłkę ze "Strawą", to tylko moje, jakże ludzkie ograniczenie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 12 Października 2025 przez Berenika97 (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 12 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 @Berenika97 Wiesz zupełnie nie ma sprawy. To jakby immanentna cecha utworu, autor ma swoje intencje, zamierzenia, przemyślenia i percepcje, a odbiorca widzi swoje i niejednokrotnie dużo więcej :) Branża ta tak ma :) 1
Berenika97 Opublikowano 12 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 @Leszczym Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, lubię Twoje intencje w tej branży. :)))) 1
Leszczym Opublikowano 12 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 @Berenika97 Wzajemnie ;) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 @LeszczymW Twoim wierszu odnalazłam cząstkę siebie chociaż tak pisać nie potrafię. Bardzo dobry wiersz i tyle.Pozdrowienia 1
Leszczym Opublikowano 12 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 @Bożena De-Tre Dziękuję Ci, cieszę się i pamiętam o jeszcze jednej naszej sprawie, ale muszę nieco nadrobić kolejkę :) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 @Leszczym Tłoczno i dobrze-:) 1
Leszczym Opublikowano 12 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 @Bożena De-Tre Taki wyskok :) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 @Bożena De-Tre Na krańcach klawiatury. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 @Berenika97 Koleżeńskie serdeczności z podziękowaniem za sposób dostrzegania więcej i…więcej.Lubię Twoje mądre komentarzepo prostu.
Rekomendowane odpowiedzi