huzarc Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 (edytowane) Zrobiłaś ze mnie swój nocnik wypełniasz go fekaliami i mówisz że to dowody miłości Nasza codzienność przepływa wydalana przez nieczułe usta Po prostu nienazwana A Oni mają swoich własnych poetów którzy mówią aż dłonie są spuchnięte od oklasków Nie potrzebują takich jak my i ja z innego świata po niewłaściwej stronie betonowej tęczy Oni są cyfrowymi sternikami a my tylko śladem węglowym który chcą utlenić spalić na miazgę krematoryjnej ciszy bo tylko ciszą dla nich jesteśmy Edytowane 28 Września 2025 przez huzarc (wyświetl historię edycji) 7
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 Witaj - ciekawie piszesz - Pzdr.
Duch7millenium Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 (edytowane) @huzarc Ciszą, pustką, ciemnością, wiatrem w spotwarzanym polu, uschniętymi drzewami w ciemnym lesie, niczym i nikim, a latając jak debile z kąta w kąt za niczym, co istotne macie się za wszechmocnych wszechwładców nicości. Spoczywajcie w pokoju wiecznym Amen Edytowane 28 Września 2025 przez Duch7millenium (wyświetl historię edycji)
Deonix_ Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 Wow :) A się poczytało :))) Deo
Berenika97 Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 @huzarc To bardzo surowy i bolesny wiersz, pełen gniewu i poczucia wykluczenia.
Wiechu J. K. Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 @huzarc Miałem dzisiaj ciekawą rozmowę z moją siostrzyczką na różne tematy, jednym z tematów był oczywiście czas nawiązując do mojego ostatniego wiersza lecz również temat tych ONI tak między tematami się pojawił, ale i szybko ulotnił z oczywistej przyczyny, gdyż jest to temat kontrowersyjno-spekulacyjny: Kim naprawdę są ONI, czy to ziemska elita, która kontroluje świat, a może to obcy przybysze, a być może Ci pierwsi są kontrolowani przez tych drugich. Jakby nie było, to tylko dociekanie poparte fragmentarycznymi faktami, coś co nie jest dane poznać większości.
Annna2 Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 @huzarc tu są jakby dwie części wiersza- pierwsza osobista- odezwa do niej ale tu nie ma miłości, druga część to refleksja do świata- gorzka o podziale na lepszych gorszych podzielili nas- my i wy. siedzimy w okopach linia podziału dzieli nawet rodziny
huzarc Opublikowano 29 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 @Wiesław J.K. Bez „onych” nie ma nas. Linie podziału i selekcji są wpisane w sposób spostrzegania świata. I albo on nam się jawi optymistycznie, albo nie ujęty w te klamry. Choć nazbyt dużo mamy dowodów na to, że w czasach oszałamiającego rozwoju technologii góruje bezmyślność, ignorancja i antyrefleksja. Dziękuję Ci za Twoją refleksję za to i pozdrawiam. @Annna2 nic nas nie dzieli to co nas łączy, czyli nasze okopy… dziękuję za mądrą myśl i pozdrawiam:)
Wiechu J. K. Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 (edytowane) @huzarc Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyczuwam tutaj sugestie , że ci ONI to Annunaki w sumeryjskich przekazach bogowie, którzy przylecieli z Nibios, a być może to Reptilianie, czyli gadzia rasa nie bardzo przychylna ludzkości, dla nich ludzie to było bydło do jedzenia, czy coś w tym rodzaju, a może człowiek to krzyżówka Annunaka z Reptilianem, dlatego jest w nas coś z dobra i zła. Edytowane 29 Września 2025 przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji)
andrew Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 @huzarc ... zbyt często ONI widzimy a sami z sobą błądzimy z siebie okruchy dajmy a wiele oczekujmy ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia
Migrena Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 @huzarc bardzo mi się ten wiersz podoba ! Pokazuje, że bycie redukowanym do przedmiotu doświadczenia innych jest równocześnie tragedią egzystencjalną i oporem wobec cyfrowej obojętności świata. Świata który zaciska swoje szpony na naszym delikatnym życiu. 1
Rekomendowane odpowiedzi