Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 gdy ojciec krzyczał to matka płakała bo nam pod stołem walił się świat lecz gdy miał humor to się uśmiechała widząc jak na blacie rośnie domek z kart 13
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 @Waldemar_Talar_Talar Jak nie Twój, Waldemarze, zobaczyłam ten obraz. Z pozdrowieniem :) 2
Annna2 Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 @Waldemar_Talar_Talar smutne i poruszające
Deonix_ Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 Przykre. Niestety kiedyś bywało tak, że ludzie, przede wszystkim kobiety - tkwiły w przemocowych związkach na zasadzie - niech by pił, bił, byle był. Trwały w iluzji, że "może się zmieni", albo zwyczajnie bały się odejść, z różnych powodów. Niestety nawet teraz tak bywa... Dobry wiersz, esencjonalny, takich u Ciebie nie pamiętam, podobnie jak Ala. Pozdrawiam Deo
MIROSŁAW C. Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 @Waldemar_Talar_Talar Dwa światy w jednym dramacie. Świetne ujęcie kilkusłowiem.
Berenika97 Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 @Waldemar_Talar_TalarPoruszający wiersz! Szczególnie silne jest przeciwstawienie dwóch obrazów: "walił się świat pod stołem" i "rośnie domek z kart na blacie". Ta metafora jest bardzo mocna - domek z kart symbolizuje kruche szczęście rodzinne, które może się zawalić przy najmniejszym podmuchu. Obraz z dziecięcej perspektywy jest niezwykle emocjonalny. 1
andrew Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 @Waldemar_Talar_Talar ... a dzisiaj narzekamy bo wciąż za mało mamy uczucia i miłości życie to nie gra w kości ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Alicjo - mój wiersz z archiwum - dawne czasy - miło że czujesz ten obraz - dziękuje - Pzdr.serdecznie. Witam - dokładnie tak jak napisałaś - dziękuje za przeczytanie - Pzdr.jesiennie. Witam - dawne czasy - oczywiście to mój wiersz - cieszy mnie że dobry emocjonalny - dziękuje - Pzdr.zadowoleniem. Witaj - miło że czytasz - dziękuje za owe świetne - Pzdr. Witam - zgadza się - poruszający ale prawdziwy - dziękuje za czytanie - Pzdr.uśmiechem. Witaj - miło że czytasz - dziękuje - Pzdr. @iwonaroma - @Moondog - @wierszyki - @Natuskaa - dziękuje - 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 @lena2_ - dziękuje -
viola arvensis Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Waldemar_Talar_Talar witaj w klubie... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też kiedyś napisałam o tym wiersz, był długi i bolesny. Zawsze takie strofy dotykają bardzo głęboko...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2025 (edytowane) @Wiesław J.K. - dzięki - Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - dokładnie tak jak w komentarzu - dotykają głęboko to prawda - - dziękuje za tą refleksje - Pzdr.serdecznie. Edytowane 1 Października 2025 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi