Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 19 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 (edytowane) cóż warte takie serce Bogu nie oddane co może zrobić wiecej niż uczynić ranę choćby dobre być chciało bez fundamentu Boga czyni wszystko na opak i na korzyść wroga głupie serca bezbożne choć wybrać inaczej mogą idą z klapkami na oczach do piekła prostą drogą Edytowane 4 Października 2025 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 14
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 proszę nie sądź w pośpiechu nie wiesz co będzie dalej oświeci boskie echo ogień w sercu zapali te błędy po coś robią one też czemuś służą są zgodne z Wolą Bożą może kogoś nauczą a Bóg piękne ma plany o nich nawet nam nie śnić a my możemy skorzystać albo wszystko przekreślić pozdrawiam 1
FaLcorN Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @viola arvensis Każde serce coś warte, nawet mamonie oddane. Gdyż wyszło spod ręki Boga. Chyba, że wierzysz w przypadek. 1
viola arvensis Opublikowano 19 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @FaLcorN ... a wolna wola - wolną wolą. Pozdrowienia. @Jacek_Suchowicz ja nie sędziuje, ja obserwuję. Pozdrowienia ciepłe. 1
infelia Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @viola arvensis Grubo. A serce ma się jedno. 1
viola arvensis Opublikowano 19 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @infelia tak, więc warto je właściwie ulokować.
Stary_Kredens Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @viola arvensis ciekawe kto im te klapki nałożył? A skoro je mają to jak mogą dobrze wybrać drogę? Kredens pozdrawia
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @viola arvensis Serce nie zawsze idzie jednym torem - czasem wystarczy cierpienie, by zmieniło drogę. Jedni wtedy przestają mówić, inni zaczynają pisać wiersze. 1
viola arvensis Opublikowano 20 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 @Alicja_Wysocka najważniejsze by nie odejść do Boga lub wtedy wlasnie powrócić. Uściski. @Stary_Kredens nie powinno się zrzucać odpowiedzialności na innych, za nasze własne wybory, niezależnie od tego co nam sie wydarzyło. Pozdrowienia.
Stary_Kredens Opublikowano 20 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 @viola arvensis rzeczą ludzką jest błądzić, ale zgoda," bez Boga to ni do próba" tylko że niektórzy nie wierzą a czasami są bardziej moralni niż Ci co wierzą , więc może Bóg to stan serca? Nie wiem , a z tymi wyborami , to też różnie bywa poznałam ludzi którzy od dzieciństwa nie zaznali miłości i zeszli na złą drogę co nie usprawiedliwia złych uczynków, ale daje pewne zrozumienie i wtedy z tą odpowiedzialnością już jest nieco inaczej Pozdrawiam serdecznie Kredens
viola arvensis Opublikowano 20 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 @Stary_Kredens Kochana , widzisz a ja wiem, że Bog to nie stan serca a moralność i dobro takich ludzi, zwykle wynika z pragnienia Boga i poszukiwania i Go, a to juz jest baaaardzo dużo. Złe uczynki nikogo nie definiują, podobnoe jak złe życie. Natomiast odrzucanie Boga - tego nic nie usprawiedliwia.
Stary_Kredens Opublikowano 20 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 @viola arvensis Pismo święte mówi, że odrzucanie Ducha Świętego nic nie usprawiedliwia, pewnie to jest jakiś różnica skoro padło takie zdanie Pozdrawiam kredens 1
viola arvensis Opublikowano 20 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 (edytowane) @Stary_Kredens @Stary_Kredens W Pismie Świętym o glupocie czlowieka odrzucającego swiadomie P.Boga, jest bardzo wiele napisane. "Jeśli chodzi o nasze wieczne przeznaczenie, to albo jest się głupcem, co oznacza odrzucenie ewangelii Chrystusa, albo jest się mądrym, co oznacza wiarę w Chrystusa i powierzenie Mu swojego życia (zob. Ew. Mateusza 7.24-27). Wierzący odkrywa, że ewangelia- którą uważał za głupotę- jest w rzeczywistości mądrością Bożą, która zapewnia mi wieczne zbawienie" Serdeczne pozdrowienia przesyłam pięknego dnia życzę i samych dobrych wyborów Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 20 Września 2025 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji)
Berenika97 Opublikowano 20 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 @viola arvensis Ach, serce bez Boga – pustynia sucha, gdzie miłość więdnie, a ból się mnoży. Wolna wola – dar od Stwórcy, każdy wybiera: ku światłu czy cieniom. 1
viola arvensis Opublikowano 20 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 @Berenika97 ślicznie napisane. 1
Berenika97 Opublikowano 20 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 @viola arvensisBardzo dziękuję i pozdrawiam. :) 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 17 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 @viola arvensisOd dawna, jak zresztą sama wiesz, zazdroszczę Ci głębokiej wiary. 1
viola arvensis Opublikowano 17 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 @Wędrowiec.1984 każdy wierzy na tyle na ile umie, może i otrzyma łaski. O przymnożenie wiary też zawsze warto się modlić. Serdeczności. 1
Rekomendowane odpowiedzi