Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 13 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Września 2025 Cień wszedł bez pukania, rozlał się po mieszkaniu, niczym plama krwi na dywanie. Nie wiem, kiedy wślizgnął się ten lęk — typ z wąsami, w kapeluszu nocy. Ślady po nim znikały w mroku. Wędrował po firankach jak smuga dymu, a na karku poczułam jego wzrok — zimny, ostry - lód na krawędzi. Śledził mnie! Krok za krokiem, bezgłośny jak kurz na podłodze, bezszelestny niczym kula z tłumika. W lustrze odbiły się krople rtęci - błysk jego oczu. Rano zostawił ślady - pióra, trup myszy - zakodowane wiadomości. Czyżby gangster, który nigdy się nie przedstawia? Może stalker, psychopata z bronią i planem zemsty? Dziś wreszcie go zobaczyłam: Mruczał jakby znał wszystkie sekrety, bez pytania przesunął granice mojego spokoju. 12
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2025 ten czarny cień o miękkich łapkach chodzi za tobą by go pogłaskać dumny wymruczy sekrety wszystkie opowie o czym szeptały liście jeszcze ci ptaszka przynieść potrafi byś doceniła też inne ptaki i tutaj temat rozwijać można lecz przemilczmy bądźmy ostrożni :))) 1
Berenika97 Opublikowano 14 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2025 (edytowane) @Jacek_SuchowiczBardzo dziękuję! ten gość wąsaty wślizgnął się chyłkiem nie mój on wcale, lecz mnie odwiedza wieczorną porą pod oknem siedział ptaków niech lepiej już nie przynosi bo z mojej ręki karmy nie prosi @Kwiatuszek@Marek.zak1@Migrena@Andrzej P. Zajączkowski@Rafael Marius@huzarcPięknie dziękuję! :) @piąteprzezdziesiąteBardzo dziękuję! :) Edytowane 14 Września 2025 przez Berenika97 (wyświetl historię edycji) 3
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2025 że jest nie twój nic to nie wnosi on swoją panią wybiera sam żarciem nie kupisz i nie uprosisz jak kogoś lubi - tam pójdzie drań :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2025 @Berenika97 Bawisz się tu nastrojem grozy, a dopiero na końcu maska spada: prześladowca okazuje się zwierzęciem domowym. Bardzo udany twist - niby kryminał psychologiczny, a w finale kot mruczy, jakby naprawdę znał wszystkie sekrety. Przy okazji, proszę podrap go za uszkiem od) Ali Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Berenika97 Opublikowano 14 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2025 @Jacek_SuchowiczMasz rację! Choć go łososiem nie kuszę z daleka, On na mych rękach na drzemkę czeka. Mruknie, się otrze, a potem znika, bo to on tu rządzi, to jego intryga! @Alicja_WysockaDokładnie tak, miało być w klimacie noir, na granicy z groteską. :) Bardzo dziękuję! Podrapię go za uszkiem i szepnę do uszka, że to od Ali. :) Ale gdy do domu wrócę. :))) Pozdrawiam.
Stary_Kredens Opublikowano 14 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2025 Bardzo zgrabne ciekawe określenia, aż zazdroszczę Kredens pozdrawia 1
Berenika97 Opublikowano 15 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2025 @Stary_Kredens Bardzo dziękuję za tak miły komentarz. Nie ma czego zazdrościć, po prostu czytam za dużo kryminałów i thrillerów psychologicznych. :))) Pozdrawiam.
Stary_Kredens Opublikowano 15 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2025 @Berenika97 to tak jak ja , podcasty kryminalne Kredens pozdrawia
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2025 @Berenika97 Pozdrawiam :) 1
Berenika97 Opublikowano 17 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2025 (edytowane) @Sylwester_LasotaBardzo dziekuję! Twój wiersz jest świetny! :) Mój czarny kot w noc się wpił, cień mu drogę plątał, wszedł do domu i bez żenady w nim się błąkał. Edytowane 17 Września 2025 przez Berenika97 (wyświetl historię edycji)
Berenika97 Opublikowano 22 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @MIROSŁAW C.Bardzo dziękuję! :)
Rekomendowane odpowiedzi