Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Leśne dylematy Zmysły czynom niejednakie, wyobraźnia pląsa, nozdrza węszą, oko łase, gdzie by tu podążyć. Dziewczę wabi i w tej chwili stoi na obrzeżach, kusi nogą, kiecką macha - zerkam i nie wierzę. Skręcę jednak w środek lasu, za tym, za czym krążę, tuż przy bagnach młode sarny - but już pije wodę. Dźwigam statyw, obiektywy, znów myśli rozklejam, gdyby nagle lat ubyło, pohasałby teraz. A tu sierpień woła wrzesień, przypomnieć się trzeba, fotki wyślę znów na konkurs, album do kompletu. I doprawdy sam już nie wiem - iść - lecz w którą stronę, spojrzeń sieci się krzyżują... wyliczankę zrobię. sierpień, 2025 17
wierszyki Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Najbardziej podoba mi się pijący but przy sarnach. To już lepiej. Że pije wodę. Jeśli sierpień. Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Nata_Kruk Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @wierszyki ... fajnie, że to... naj.. właśnie. Pozdrawiam także. 1
andrew Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @Nata_Kruk ... natura jak kobieta przebiera się często spogląda w taflę jeziora robiąc miny chętnie by się głośno zaśmiała lubi jednak ciszę i swój szmer o poranku ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia
infelia Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @Nata_Kruk Warto wszcząć poszukiwania... Jak dla mnie bomba! Jest na czym oko zawiesić.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 fajnie się czyta 14, 4/4/6 młode sarny hoże dziewczę kusi trudny wybór za sarnami wnet podrepcę zrobić zdjęcia miło ciąży statyw obiektywy zapał odjął latek nowy konkurs nie na niby chcę być laureatem a że sierpień ciągnie wrzesień aby przyszedł w końcu lecz wrześniowi się nie spieszy znów upał i słonce stoi z boku i się cieszy bo plażują ludzie wygrzewają swoje kości nim wychłodzi grudzień :))) 2
Nata_Kruk Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) @infelia... no to.. zawieszajmy... ;) Dzięki za.. 'bĄbę' @andrew... Tobie szczególnie dziękuję za odwiedziny... :) ponieważ rzadko komentujesz. Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Witam - lubię leśne klimaty - wiersz na tak - Pzdr.wieczorowo.
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @Nata_Kruk Och, Nato - w minioną sobotę moje byty spiły się w cztery pestki. Wybrałam się na borówki, a w nocy lało. Miałam wszystko przeciwdeszczowe, a o kaloszach zapomniałam. Buty tak w ogóle mają coś w naturze, albo piją, bo są za ciasne, a innym razem przemakają. Serdeczki :)
Berenika97 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @Nata_Kruk Śliczny wiersz – bardzo obrazowy i zmysłowy. Podoba mi się, jak płynnie przechodzisz od zauroczenia dziewczęciem do zachwytu naturą, jakby te dwa światy rywalizowały. Świetnie się czyta. Fotograf - artysta ma niezły dylemat. Ale zadecydował, że woli trudniejszą ale prawdziwą ścieżkę. Obraz młodych saren przy bagnie, gdzie "but już pije wodę" jest piękny, naturalny. Nie zabrakło w Twoim wierszu również ironii na komercjalizację sztuki. No i dynamiki. Super! 1
iwonaroma Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Super rytm i rym :) A to dziewczę to grzybiarka? ;)
Dagna Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @Nata_Kruk udane obrazowanie.
Migrena Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2025 @Nata_Kruk Nata ! Piękna poetycka migawka z pogranicza marzenia i codzienności. Cudowne obrazowanie. Las staje się przestrzenią wyborów – między urodą chwili a cichym pragnieniem zatrzymania czasu. Nata ! Ty umiesz zatrzymać czytelnika / widza przy swoim wierszu :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sierpień po nim wrzesień kółko się zapętla my w obrazach ciut zgnuśnieni bo życie ucieka ale złapać to co dobre każdemu przystoi przecież nocą kurs na niebo warto znowu zrobić... ;) Jacku... bardzo Ci dziękuję za strofki... :) @Waldemar_Talar_Talar... dziękuję za "tak". @iwonaroma .................. dziękuję za.. super.. Nie wiem, ale raczej nie.. :) @Alicja_Wysocka ............ uroczy wpis..:) ano piją buty, potrafią dwojako... :)) Ja zmokłam 20 - go, buty też się opiły... cały dzień byłam daleko od domu. @Dagna.......................... to miło, że tak uważasz. Dziękuję. Wochen... MIROSŁAW C... TylkoJestemOna... dziękuję i Wam, za czytanie. Edytowane 28 Sierpnia 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 2
Nata_Kruk Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2025 @Berenika97... oraz @Migrena... zostawiacie mi takie ładne odniesienie do treści wiersza, że... chyba w ramki je oprawię i.. powieszę nad łóżkiem.... :) Będzie, dwa w jednym... :) Bardzo, bardzo dziękuję za Wasze komentarze. Serdecznie pozdrawiam. 2
Migrena Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2025 @Nata_Kruk Nata ! I jak tu się w Tobie nie zakochać? Tak cudownie piszesz....... 1
Wiechu J. K. Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk Nato, najlepiej iść w stronę słońca, a gdy za plecami ujrzysz tęczę to już połowa drogi pokrapiana letnim deszczem :-)))) 1
Annna2 Opublikowano 29 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2025 @Nata_Kruk łał! Ta Twoja wyobraźnia Natka, niech trwa. Niech.
Nata_Kruk Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2025 @Migrena... :) i co ja mam z Tobą zrobić.? @Wiesław J.K.... bardzo lubię piosenkę "iśż w stronę słońca", co zresztą uskuteczniam, z różnym skutkiem, w sowim życiu... :)) @Annna2... wyobraźni mi nie brak, pomysłów na skrobnięcie czegoś, chyba też, gorzej z czaaasem. Albo z weną. WSZYSTKIM, którzy zostawili punkcik w okienku wiersza, BARDZO dziękuję. Pozdrawiam.. wszystkim Gości. 1
Rekomendowane odpowiedzi