Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kwiatuszek Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Niemrawo zaczęło się rano, pod wodę więc twarz zaspaną. Dwa łyki gorącej kawy. Co się dziś zdarzy - ciekawe? Dzień będzie piękny, zaiste! Niebo bez chmur, przejrzyste! Na ścianach tęczowe refleksy, nie chciało się wstać - już pierwsza?! - Tak zmarnować pół życia! Znów mamrotałam w ukryciu. - Ech...Czemu człek tak niemądry? Wystarczyło się wywlec spod kołdry... ...kiedy tylko ósmą wybiło. I tak nagle coś mnie olśniło. - Przecież jutro też będzie rano! Mogę wstać bardziej wyspana! Zawinęłam się więc z powrotem, tym razem w koc z grubym splotem. 18
Mitylene Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 @Kwiatuszek ja lubię wstawać rano. Mam w tedy poczucie niezmarnowanego czasu :) Fajny wiersz, ma w sobie coś z lekkości i delikatności. Może to przez te tęczowe refleksy. Pozdrawiam 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Witam - nie jesteś rannym ptaszkiem - ale skoro lubisz dużej pospać to nie grzech - sen jest zdrowy - Pzdr.uśmiechem. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 (edytowane) @Kwiatuszek A ja wstaję tylko dlatego, że jest kawa na świecie, jak wypiję kawę, reszta sama się dzieje, pozdrawiam :) Edytowane 14 Kwietnia 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 2
wierszyki Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Też muszę mieć motywację, bez tego mogę spać cały dzień. Ale ja wiem, że to jest depresja i czasem właśnie na odwrót, gdy jest ładnie właśnie jest trudniej. Ładnie i lekko moim zdaniem o tym napisałaś. Nie zawsze jest łatwo i lekko. Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 @Kwiatuszek Coś w rodzaju na tapczanie siedzi leń. 1
andreas Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Mam ranczo pod Częstochową, więc gdy tam nocuję, stosuję się do fraszki Sztaudyngera: "Na wsi wstaję o świcie - o tyle mam dłuższe życie." Pozdrawiam. 1
Kwiatuszek Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2025 @Mitylene Z tym wstawaniem rano to tak różnie bywa:-) Dziękuję za odwiedziny i przychylny komentarz. Pozdrawiam serdecznie! @Waldemar_Talar_Talar Z tym dłuższym spaniem to rzadko jest okazja. Dziękuję bardzo i pozdrawiam! @Alicja_Wysocka Poranek obowiązkowo kanapki i herbatka, ale kawka oczywiście też musi być jako ranny rytuał. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie! @aff Gdzieś przeczytałam, że najpierw działanie, później motywacja. Coś w tym jest, bo wystarczy nogą dotknąć podłogi i czasem to zadziała. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie! @Rafael Marius Nawet nie skojarzyłam tego wiersza, ale faktycznie masz rację! Pozdrawiam serdecznie i dziękuję! @andreas Mieszkam w dużej wsi i faktycznie te poranki są bardzo przyjemnie, gdy słychać świergot ptaszków za oknem. Dziękuję i pozdrawiam! 3
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2025 tak życie zleci pod kołdrą choć niebo barwę ma modrą czy tekścik nowy się zrodzi czy może strawi go ogień czy woda z kranu zaleje być może skradną złodzieje ech można gdybać i gdybać lenistwo usprawiedliwiać :) 1
Kwiatuszek Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2025 @jaś Bardzo mi miło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za odwiedziny i uroczy komentarz:-) Pozdrawiam serdecznie! @Jacek_Suchowicz Bardzo dziękuję:-) Pozdrawiam serdecznie!
poezja.tanczy Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2025 @Kwiatuszek Bo tak przespać, w tej nadziei to odespać, niech się sklei I dobrze :) I pięknie :) M. 1
Kwiatuszek Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2025 @poezja.tanczy Coś w tym jest:-) Dziękuję i pozdrawiam! 1
Tectosmith Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2025 @Kwiatuszek Sennie, słodko i uroczo. Ładny wiersz. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Kwiatuszek Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2025 @Tectosmith O, dzień dobry Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś! Dziękuję, że zajrzałeś:-) Jak się cieszę... 1
Corleone 11 Opublikowano 17 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2025 @Kwiatuszek Przedmówcy wyrazili wszystko, co było do wyrażenia. Corleone'owi 11 zostało tylko się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - nąć. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 17 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Kwiatuszek A jakże, a co i bardzo dobrze. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Kwiatuszek Opublikowano 17 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2025 @Corleone 11 Jakże pięknie to ująłeś, też się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - nęłam. Dziękuję;-) @Wiesław J.K. Dziękuję bardzo, życzę miłego zawijania w kołdrę:-) Pozdrawiam! 2
Rekomendowane odpowiedzi