Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fajne ale 3 wers w 3 strofie czytam tak:

jak sobie w łeb strzelę, to oddam - zachowane dwie średniówki

w twych rękach przemiła pistolet

to tylko tragedia i dramat

ty skrzywdzisz się sama - się boję

przypadkiem postrzelisz kolana

skuteczność u ciebie niewielka

nagadasz się mnóstwo frazesów

więc stawiam na stolę butelkę

pigwówka przez gardło przeleci

a gdy się napijesz i wyśpisz

usiądziesz wiersz super wyskrobiesz

a w oczach się tobie zaiskrzy

wykosisz gdzieś z forum połowę

:)))

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jest to tzw średniówka zatarta, wypada zawsze w środku wyrazu, powyżej ośmiu zgłosek w wersie, zaraz idę sprawdzić do Ciebie :P

@Jacek_Suchowicz Jacku, dobrze jest, :)

pomyślę nad odpowiedzią zwrotką, ale nie teraz

@JWFpożyczysz mi pistolet? No może to jest jakiś sposób, przestanę truć :P

Opublikowano

@Jacek_Suchowicz

Skuteczność da się przewidzieć

dobrze zgadujesz, niewielka

czasem się muszę wygadać,

bo nerwy stoją w kolejkach

wróciłam właśnie ze sklepu

i chyba przyjdzie się upić

tylko, że nie ma pigwówki

chyba ktoś wszystkie wykupił

:)

@any woll Bardzo dziękuję :)

@MIROSŁAW C., @Leo Krzyszczyk-Podlaś, dziękuję :)

Opublikowano

@Domysły Monika Słusznie, słowem można krzywdę zrobić, jest jak gwóźdź, który wbijasz, nawet kiedy przeprosisz, wyjmiesz gwóźdź, dziura, czyli blizna i tak zostaje.

Patrz na hejt.

Serdeczności :)

@Waldemar_Talar_Talar Waldemarze, nagadałam znowu Wiesz,  szukam słów

w cudzych wierszach, które mnie poruszą, są o czymś, są po coś.

Albo mnie wzruszą, albo zezłoszczą, wprawią w zadumę, tęsknotę, nauczą, pokażą...

itd. Tam jestem, szukam i zbieram, bo jestem ciekawska, a potem z tego wszystkiego coś szyję, przekrawam i kombinuję, Dzięki :)

Opublikowano

@andreas W lewym górnym rogu masz trzy literki. Jak zaznaczysz tekst kursorem, on się podświetli na niebiesko, zostawiasz go tak i klikasz na literkę I, tę środkową

Momentalnie tekst zmienia się w ukośny. Potem pisząc dalej, musisz to wyłączyć, klikając znowu Możesz próbować dowolną ilość razy, nie klikając, dodaj. Próbuj, powodzenia

Opublikowano

@Leszczym, dziękuję, że mnie czytasz.

Zaglądam do Ciebie, ale nie nadążam za śladami. Jesteś daleko, wyprzedzasz mnie, ale chyba za bardzo się oglądam do tyłu, znaczy za rymem i szczerze to lubię, nie gniewasz się?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @beta_bNo fajnie, ale jak będzie wciąż pod górkę? Zgrabnie poskładałaś, pozdrawiam :)
    • @Alicja_WysockaDzięki Alicjo. Ostatnio częściej siedzę na ranczo, gdzie mam mnóstwo pracy i chyba zrobię sobie przerwę z wierszykami. Pozdrawiam.
    • @andreas Cudniasty i smakowity :) 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Nie wy macie żyć w bogu, a bóg w was. Który zechciałby w takim szambiastym, zdemoralizowanym smrodzie. Czy Jehowa cie olewa, że nawet nie wykazujesz woli dohumanizowania się? Dowodzą tego plugastwa, hejty, dawanie złego swiadectwa bliźnim w mowie nienawiści. Jak można “ewangelizować” tolerując, a nawet dopisującć się do całego tu spektrum rynsztokowych zachowań. Jesteś, podobnie jak.liczni wsród nawiedzonych katolików niczym zlodziej wołający aby nie kraść. Obłudnik ma szerzyć nauki przypisywane bogu?! Paranoiczny absurd. Kilka przykładów:   "andrew24 2.06.25 Właśnie ten kaganiec. Ciszę się, że mnie popierasz. Szukam partnera, który chciałby dziecko, większość jak hetro,teraz nie chcą. Bez dziecka nudno jak partner w delegacji. Myślę tak jak Ty.” co za pycha “andrew24 3 miesiące temu Przecież napisałam,wiersz ma jedynki, więc stawia je głównie byle UB i komuna.

” "andrew24 2.06.25 Żartujesz, jesteście za taką miłością, nie ładnie, że masz namyśli zakładanie jej kagańca."   Pomijam te ortografy w jednym zdaniu, bo jak kto zapycha łepetynę urojeniami to miejsca na wiedze brak. I jeszcze debilizm ewangelicki jakim jest akceptacja hejtowania kogoś w swoim temacie: “Grafomanka 3 miesiące temu Widzę, że miałeś już wizytę ''eksperta od poezji'', ciekawe czy jego opiekunka też wpadnie... xD” andrew24 3 miesiące temu ”   [To grzeszność taka akceptacja hejtu, paciorku strażnicowy.] Jako, że bóg jest wszędzie, to ciekawi mnie czy nie śmierdzi mu ta wszawa, popisowa hipokryzja w jego imieniu. Przypomina to proboszcza który zaklepanego seksworkera, po sprawdzeniu ile jest viagry i prochu uprzedza, aby go bzykał z szacunkiem bo jest kanonikiem. PARANOICZNE to, czyż nie, panie Jezu… Tu cytacik, było nie było ewangelizującego robociarza. Jeśli Jezus nakazał to głosi. Zaś po robocie takie drobne przyjemności, na tyle na ile tacy starczy: "Duchowny dodaje także, że jest kanonikiem, więc "musisz się ze mną delikatnie obchodzić".” Czy to nie przejaw merkantylnego traktowania boga. Zarówno Jahwe jak i Jehowy. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...