Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 10 Lutego 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2024 (edytowane) Żuraw Maraton dnia, już w kącie troski, zmierzch dzieli radości po równo. Zwaśniona lekko roztargnieniem, miarkuję noc na próżno... Na żurawiu zawisnął księżyc, blask, ściany markotne rozhuśtał. Splecione cienie znaczą więcej, tężeje krew w czeluściach. luty, 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 26 Sierpnia 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 13
wierszyki Opublikowano 10 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2024 Zdjęcie super. Stan chwilowej równowagi, można uwierzyć, źe po wieczność. 1
beta_b Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2024 Nie takiego żurawia się spodziewałam po tytule, a przecież wszystko się zgadza. Zaskoczona, zaciekawiona pozdrawiam ciepło, bb 2
jan_komułzykant Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2024 Też myślałem, że będzie żuraw nad studnią, ale rozczarowania nie ma. Ładny obrazek. Zastanawiają mnie jedynie te 'czeluście z krwią'. Coś je wzburza, cy co? A może żurawie odlecą gdzie bądź, na wyprzedaż (bo piniędzy nie ma) ? :) Pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 11 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2024 (edytowane) Mam sporo nietypowych zdjęć i do niektórych próbuję trochę treści, a wtedy puszczam na "orga"'komplecik', dla "retuszu" myśli... ;) @et cetera ... stan równowagi, jeśli nawet chwilowy.. spróbujmy uwierzyć, że po wieczność... ;) @beta_b ... Beatko, moja reakcja byłaby pewnie taka sama, ale fajnie, że zgrało się i.. zaskoczenie zaciekawiło... :) @jan_komułzykant ... Janko, to nie tyle.. czeluście z krwią.. co.. 'w nich'.. tężenie krwi.. bo coś ją wzburza - pobudza, a żuraw ze zdjęcia, na pewno odleci w inne miejsce. Dziękuję za.. ładny obrazek.. :) i w ogóle bardzo Wam dziękuję za pisane wejście, ślę cieplutkie pozdrowienie. Edytowane 11 Lutego 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
poezja.tanczy Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 @Nata_Kruk No i żuraw, rzut, zrobione Tylko plecy, wyoblone Ale tak to jest, Otoczenie w nas wrasta Pozdrawiam miło Podoba się :) M. 1
Nata_Kruk Opublikowano 12 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 Waldku... Monia.. Marku.ZK... dziękuję Wam za ślady czytania poezja.tańczy... otoczenie w nas wrasta... coś w tym jest... :) Dzięki za wejście. Pozdrawiam Was serdecznie.
iwonaroma Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 Świetne zdjęcie:) Wiersz z jak zwykle starannie dobranym słownictwem. Myślę, czy nie lepiej by było skrócić na 'zawisł'? Pozdrowienia 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 (edytowane) splecione cienie co coś znaczą księżyc huśtany przez żurawia a ludzie słowa przeinaczą figlarny podtekst mnie rozbawia żuraw a może żurawiowa tuż po treningu na siłowni a księżyc wątły jak dwa słowa tego bujania nie zapomni :) Edytowane 12 Lutego 2024 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 13 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2024 (edytowane) @iwonaroma ... lubię to zdjęcie, miło, że podoba się. Skrócić można by, czemu nie, tyle, że mam wyliczone 'sylabki' i .. zawisnął.. pasuje w ilości. Dziękuję, że zaszłaś... pozdrawiam... :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku... dziękuję za rymowane wejście... :) splecione cienie zagarniają chwil rozedrganie spod księżyca buja się niebo ramię żurawia i zda się w gwiazdach wątłość znika Pozdrawiam... :) Edytowane 13 Lutego 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Leszczym Opublikowano 13 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2024 @Nata_Kruk Ależ Ci wyszło ;) I ten żuraw taki nieżurawi i zdjęcie!! I ten żuraw co podtrzymuje księżyc..., a przecież jest jakoś odwrotnie...
Czarek Płatak Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2024 Lubię takie żurawie i te portowe szczególnie. Kapitalnie skorzystałaś z zaobserwowanego pretekstu:)
Nata_Kruk Opublikowano 18 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @Starzec... dziękuję za ślad czytania. @Leszczym... żuraw 'nieżurawi'..:)) dobre, czyli umiem trzymać aparat... ;) Dzięki za wizytę. @Czarek Płatak... także te lubię, portowe również, cieszę się, że przypadła całość. Dzięki. Pozdrawiam Panów.
[email protected] Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @Nata_Kruk A co tam niech wisi, utonąć nie musi! Miłej niedzieli Nato, ledwo jej zostało!
Nata_Kruk Opublikowano 18 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2024 @[email protected]... Grześ, a niech wisi, lubię takie 'łączenia księżycowe'... :) Dzięki za czytanie i słówko. Miłego popołudnia dla Ciebie.
Rekomendowane odpowiedzi