Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Wochen Opublikowano 1 Stycznia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 ślepcy mogą patrzeć prosto w słońce śmiać się w twarz nie tulić wzroku po sobie jak z dzieckiem bawić się wyobraźnią nie wiem czy muszą iść po naszkicowanych śladach w tej gęstej mgle wszyscy są równi w ciemnych okularach siebie odnaleźć w gęstwinie trudniej zdjąć okulary 9
duszka Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @ja_wochen Niezwykłe, ciekawe, bo pozytywne spojrzenie i zaskakujący nasuwający się wniosek - że slepota z powodu noszonych ciemnych okularów, które trudno zdjąć, jest gorsza od tej "naturalnej". Pozdrawiam noworocznie :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 Kiedyś był taki film "Doczekać zmroku" z Audrey Hepburn w którym niewidoma uciekała / ukrywała się przed mordercą. Zgodnie z tytułem, dopiero po zapadnięciu zmroku nastąpiło wyrównanie szans. Pozdrawiam. 1
Tectosmith Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 @ja_wochen Trudno się nie zgodzić. Nie sądzę jednak, żeby byli szczęśliwi ze swojej ociemniałości. A może właśnie tak? Pozdrawiam. 1
kwintesencja Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 @ja_wochen mądry wiersz i pięknie napisany :) 1
Wochen Opublikowano 2 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 @kwintesencja dziękuję 1
Rekomendowane odpowiedzi