Tectosmith Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja tak mam dosyć często, że własne zdjęcia mnie inspirują. To tak, jakbym razem z takim zdjęciem przenosił cały ładunek emocjonalny. Natomiast dobieranie fotografii już mi tak dobrze nie wychodzi. 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przychylny odbiór i serduszko. Ja się zawsze staram, żeby było melodyjny w miarę możliwości. Kiedyś byłem muzykiem amatorem. Stąd mam wrażliwość na dźwięk i rytm słów. Jak pisze to zawsze jakaś melodia brzmi w tle. Wtedy mi jest łatwiej. Ja chyba kiedyś tak próbowałem, ale nic z tego nie wyszło. Ale może dla Ciebie zakwitną. Spróbować warto. Czyli jak zwykle dużo się dzieje. A jutro będą tańce?
violetta Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @Rafael Marius moje życie lubi ciszę. Tak wali w okna:) 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. U mnie tak samo. Deszcz odrabia zaległości z października, kiedy go prawie nie było.
iwonaroma Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Te zdrobnienia takie słodkie/złotkie :) Ci, którzy mają tylko lato są niepełni :) 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zauważyłem, że właśnie tak u Ciebie jest. U mnie dotychczas było odwrotnie, ale teraz spróbowałem tak ja Ty i wyszło jak widać. Edytowane 23 Listopada 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @Rafael Marius ten deszcz jest taki czysty, w weekend wybiorę się na spacer w nowych butkach:) kupiłam sobie wiązane, mięciutkie, brąz rustykalny:) Miałam black, w końcu jedną rzecz upolowała taniej, bo polowałam na nie, a były droższe:) 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To pięknie. Może już deszczu nie będzie. I będziesz mieć schyłek jesieni pod nowymi butkami.
violetta Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @Rafael Marius spacery są fascynujące o każdej porze, oczywiście za widoku:) 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie, jak zdrówko dopisuje. Kiedyś to ja nawet wolałem zimę od lata ze względu na brak owadów. W te miejsca, gdzie chodziłem było ich pełno. Ale obecnie to tylko ciepłem się posługuję. A po ciemaku to nic nie widać, zatem nudno.
violetta Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @Rafael Marius zawsze wracam po ciemku, ale po Wigilii będzie coraz widniej. 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety po pracy to już zawsze ciemno, nie to co na Jamajce tam dzień trwa zawsze około12 godzin.
violetta Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @Rafael Marius mi odpowiada być i czytać w domu, ach listopad jest piękny:)
W_ita_M. Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @Rafael Marius Jesiennie, lekko, przepięknie... Urocze fotki. 1
kwintesencja Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @Rafael Marius ładny, uroczy wiersz I ten kontrast między tym co tu, a tym co tak od nas odległe pozdrawiam 1
Rafael Marius Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie zdecydowanie przedwcześnie. W zeszłym roku to dopiero w połowie grudnia była zima. A ja liczyłem na ciepły listopad. Podobno ocieplenie klimatu mamy. Nie mogę się doczekać kiedy u nas będzie tak jak na Jamajce. Tak wierszyk jest zdecydowanie na luzie napisany, lecz nie taki całkiem powierzchowny, gdy mu się głębiej przyjrzeć. Dziękuję za serduszko i pozytywny komentarz.
Rafael Marius Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że się spodobał i dziękuję za przychylny odbiór. I dobrze, że uspokaja wśród goniącego świata. Edytowane 24 Listopada 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji)
Rafael Marius Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za pozytywny komentarz i serduszko. Miło, że znajdujesz w tej całości harmonię. Staram się do niej dążyć zarówno w twórczości jak i życiu. A w tym chaotycznym świecie pełnym kakofonii dźwięków i obrazów jest to szczególnie trudne. Czasem się udaje i wtedy wszystko jest na swoim miejscu. 1
Rafael Marius Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za serduszko i uznanie. Staram się by było poetycko i pięknie nie tylko w wierszach. Dostrzegać wokół to, obok czego inni przechodzą obojętnie. Zatopieni w swoich myślach lub pustce... Inni w szklanych ekranach. A prawdziwe życie jest tuż pod nogami.
Rafael Marius Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, że Ci się podobają. Używanie zdrobnień jest dość charakterystyczne dla tych, którzy w Warszawie żyją od pokoleń. Głównie wśród kobiet się słyszy, tak jak u mojej babci i cioci. Mężczyźni też czasem się posługują. Może w znaczeniu metaforycznym masz rację. Niemniej jednak z niekłamaną tęsknotą wspominam te długie lata młodości, gdy w moim sercu był zawsze maj. Co mogliby potwierdzić wszyscy ci, którzy wtedy mnie znali i korzystali z mego spichlerza entuzjazmu pełnymi garściami. A co do pogody i otoczenia to preferuję takie jakie jest na Jamajce i w innych krajach tego regionu. Czyli mniej więcej taka sama aura przez cały rok. Dziękuję za wizytę i serduszko. 1
Rekomendowane odpowiedzi