Ten utwór został doceniony przez użytkowników. lena2_ Opublikowano 23 Listopada 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 życzliwy dystans nie tworzy murów lecz chroni wspólną przestrzeń wolną od uraz i zależności pomiędzy twoim a moim jestem 17
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 zwłaszcza: w męsko-damskich relacjach dystansu nie przekraczać :)
error_erros Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @lena2_ No nie mogę się wprost powstrzymać przed skojarzeniami z typowo prawicową postawą, gdzie jeden drugiego rozlicza z każdego kroku i mierzy miarą wyłącznie własnego światopoglądu. A przecież w zupełności wystarczyłby właśnie "życzliwy dystans". Nie obchodzi mnie, co robisz, ja pilnuję siebie, a ty siebie - to jest moim zdaniem postawa, która rozwiązałaby większość wojen ideologicznych. Naprawdę da się istnieć równolegle i nie zawłaszczać sobie nawzajem miejsca - a nawet rozmawiać o tym w przyjaznej atmosferze i czerpać naukę z różnic w postrzeganiu świata.
Konrad Koper Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @lena2_ Giga myśl !! 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @lena2_ Pewnie dystans dobra rzecz.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Witam - podoba się - Pozdr.
Just_obserwator Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @lena2_ Bardzo ciekawie ułożone rymy. Lubię niezwyczajny schemat, który po (jak myślę, że z mojej strony) dobrym odczytaniu tworzy ciekawy nienapastliwy układ
FaLcorN Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w punkt, pozdrawiam :-)
iwonaroma Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Pragniemy bliskości a często gęsto prowadzimy (się) do uwiązania, które jest bólem/cierpieniem. A serdeczny dystans to najlepsze, co możemy otrzymać i ofiarować:) Świetny wiersz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 @lena2_ I znowu bardzo ładnie spleciony rym. Świetna sentencja i bliska memu sercu, ponieważ lubię dystanse. Mam dużą przestrzeń osobistą i nie lubię, kiedy ktoś wchodzi do niej nazbyt śmiało. Życzliwy dystans jest za to rozwiązaniem idealnym.
Rekomendowane odpowiedzi