Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Listopada 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 (edytowane) Piszą dobrzy ludzie wiersze czasem gorsze czasem lepsze czy na darmo tracą czas? nieprzespane mają noce nie żałują - wiedzą po co kiedyś wpadli w taki trans gdy za oknem życie biegnie oni są jak ślepy więzień co wolności widział las i się wciąż kierują sercem kombinując jak najlepiej pozbyć się okiennych krat już nie mają żadnych złudzeń wiedzą ze to bardzo trudna z szarą masą tłumów gra miedzy sobą cicha szepczą to metoda jest najlepszą gdy budujesz domek z kart nieustannie wiersze piszą może w końcu ich usłyszy pozbawiony duszy świat może w końcu coś się zmieni i zrozumie ludzkie plemię że nie można dłużej tak Edytowane 20 Listopada 2023 przez Andrzej_Wojnowski (wyświetl historię edycji) 12
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A nie można? pozbyć się okiennych krat 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 @Alicja_Wysocka Dziękuję. Poprawiłem. Właśnie jestem w trakcie montowania zmywarki do naczyń. Lubię takie zajęcia strasznie. Żeby nie zwariować zmontowałem równolegle tekst o pisaniu wierszy. Na jednym i na drugim znam się tak samo - czyli pobieżnie. Stąd takie rodzynki.. Pozdrawiam 1
Marek.zak1 Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 O tej wolności i kratach najlepsze. Nigdy za wiele o tym., a pisanie to ćwiczenie umysłu, a to zawsze warto robić:).Pozdrawiam. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Warto. Sztuczna inteligencja już puka do drzwi. Dziękuje i pozdrawiam 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 "wiedzą, że to bardzo trudna z szarą masą tłumów gra" W sedno Łukasz Jasiński
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 @Łukasz Jasiński Dzięki Łukaszu. Damy radę. Jak nie to: Zawsze mniejszość rządziła większością na tym świecie. Może czas na poetów. Pozdrawiam
Wędrowiec.1984 Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest świetne. Idealne podsumowanie i jeden z moich ulubionych wątków, który czasami, choć może troche nie wprost, poruszam u siebie. 1
kwintesencja Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 @Andrzej_Wojnowski bardzo przyjemnie zarymowane, pozdrawiam :) 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 @Wędrowiec.1984 Trzeba próbować. Kiedyś musi się udać. Dziękuję i pozdrawiam.
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 (edytowane) @Andrzej_Wojnowski O! Na pewno nie pod taką flagą! Owszem, od urodzenia byłem za republiką - ograniczoną demokracją, a moim przodkiem jest niejaki Jakub Krzysztof Ignacy Jasiński herbu Rawicz - nie z jakiejś tam gałązki, tylko: z grubego pnia drzewa genealogicznego i przed Drugą Wojną Światową moi przodkowie mieli dworek w Jasionce, niedaleko Rzeszowa i teraz jest tam lotnisko - przerzut broni na Ukrainę. Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 20 Listopada 2023 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 @Łukasz Jasiński OK. Przed tą flagą uciekał mój pradziad z Petersburga. Niestety kamienicy nie zdążył sprzedać. Pozdrawiam 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 @Andrzej_Wojnowski Przed Bolesławem Bierutem? Przecież tam jest flaga francuska z sierpem i młotem, a moi przodkowie walczyli: z carską Rosją - Jakub Jasiński, Bolesław Jasiński - z sowiecką Rosją i mój świętej pamięci ojciec - z komunizmem (należał do Solidarności), mój praprapradziadek miał na imię - Jakub, a mój brat - to też Jakub i jest saperem, poza tym: nikt nie wybiera przodków - nazwiska i genów, nomen omen: grób Jakuba Jasińskiego jest na warszawskiej Pradze i był on również poetą. Łukasz Jasiński
Nata_Kruk Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... może i niejeden piszący zarywa noce, żeby.... ja nigdy. Wiersz bardzo udany, Andrzeju. Pozdrawiam i.. piszmy... :) jeśli będą pomysły lub inspiracje. 1
poezja.tanczy Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2023 @Andrzej_Wojnowski Wiersz krytyczny, choć z nutką nadziei na końcu Może... Oby... Przyjemnie spędzone minuty. Pozdrawiam serdecznie :)
Corleone 11 Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2023 @Andrzej_Wojnowski W czwartym wersie drugiej zwrotki proponuję zmianę na "i wciąż się kierują sercem". Odnośnie do również czwartego kolejnej zwrotki zapytam: czy na pewno "cicha"? Udany wiersz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Cieszę się, że zajrzałem . Serdeczne pozdrowienia.
Rafael Marius Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oby tak właśnie było.
Rekomendowane odpowiedzi