Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 24 Września 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) Zaczytaj się we mnie i westchnij i zdumiej, i zapal błysk w oku, i słowem rozpieszczaj. I uchyl drzwi serca, bo sama nie umiem zapukać gdy życie jak księga złowieszcza. Zaczytaj się we mnie uśmiechnij, pogłaskaj i myśli serdeczne wyślij w noc gwieździstą. I bądź mi jak anioł, co czeka nim zasnę, bo sama nie umiem nie być przeźroczystą. Zaczytaj się we mnie i pogub troszeczkę, w ironiach, zdrobnieniach albo w metaforach. Bo sama nie umiem dać sobie znaczenie, być więcej niż puchem, zaistnieć w kolorach. Zaczytaj się we mnie, zatrzymaj mnie w sobie, na chwilę choć krótką, na noc, na spełnienie. Bo sama nie umiem być więcej niż wierszem chcę rymem wypełnić twe każde marzenie. Edytowane 24 Września 2023 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 8
miauczenie owies Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tu jest źle. Całość może być. Pierwsza najlepsza.
viola arvensis Opublikowano 24 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 @miauczenie owies dziękuję za Twoją opinię. Pozdrawiam!
FaLcorN Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. : poszumiej? 1
viola arvensis Opublikowano 24 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 @FaLCorneL nie ten rym ale też może być w nowym wydaniu
Ewelina Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 @viola arvensis miło się czytało Twój wiersz. Pozdrawiam :) 1
viola arvensis Opublikowano 25 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 @Ewelina super, bardzo się cieszę. Uściski
Wędrowiec.1984 Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 @viola arvensis Naprawdę pięknie. Uwielbiam wiersze odnoszące się w jakiś sposób do samej idei pisania, natchnienia czy marzeń - zwłaszcza marzeń. Zostałem niezmiernie pozytywnie połechtany pointą. 1
viola arvensis Opublikowano 25 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 @Wędrowiec.1984 cieszę się, że wiersz trafił w Twój gust. Bardzo miłe słowa. Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten wers odbieram, jako klucz do zrozumienia całości. Zachęty do określenia siebie poprzez zainteresowanie i zrozumienie ze strony drugiej osoby. Peelka sama nie daje rady, gdyż zagubiła się w zawiłościach własnej osobowości. Edytowane 25 Września 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
viola arvensis Opublikowano 25 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 @Rafael Marius doskonale interpretujesz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to mnie bardzo cieszy, że się udało. 1
Tectosmith Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 @viola arvensis Bardzo ładny wiersz. Pozdrawiam serdecznie :-)
viola arvensis Opublikowano 26 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 Bardzo dziękuję ! :)
Rekomendowane odpowiedzi