Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 było nie było będzie nie będzie a teraz? bez wątpliwości jest 11
Deonix_ Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Normalnie synchronicznie :)) 1
iwonaroma Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) Nośny temat :) Dzięki @Dobry, Zły i Brzydki :) dziękuję 2
Jacksons Fan Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 @iwonaroma @iwonaroma ależ proszę, Iwonko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgadza się, to co było i będzie jest w naszych wyobrażeniach, to co jest widać na własne oczy. Pozdrawiam 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @iwonaroma Owszem, owszem jest tylko teraz. Zresztą podejście do czasu na zasadzie trójpodziału jest dość nowe w historii ludzkości. Jakiś europejski filozof pewnie tak wydumał.. Przed tysiącami lat ludzie tak nie myśleli i żyło im się lepiej. Nie musieli się martwić o emeryturę. 1
violetta Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2023 w zależności dla kogo, aniołowie mają inny czas, a gdy śpię, jestem gdzie? Albo ludzie żyją w iluzji, zaspani, założą bluzkę na drugą stronę, chodzą otumanieni, ich tutaj nie ma. Ludzie, którzy mają problemy, przesypiają ten czas:) 1
iwonaroma Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) To co było miało już swoje 'teraz' a to co będzie też posiądzie teraźniejszość. Grunt to nie przegapić chwili obecnej:) i nie przesadzać z wyobraźnią, która potrafi zaburzyć percepcję 'teraz'. Również pozdrowienia :) Zbyt wielkie i ciężkie rozkminy (np. filozofów:)) przysparzają nam zmartwień:) Dzięki :) Oj tak, przesypianie tego aktualnego czasu to się zdarza nader często... Świadomość się wyłącza i człowiek czyni głupoty :( Dziękuję 1
obywatel Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2023 czas od AI :))))) Oto sentencja o czasie z rymami okalającymi: Czas to skarb, którego nie można kupić Czas to dar, którego nie można zwrócić Czas to sztuka, którą trzeba opanować Czas to szansa, którą trzeba wykorzystać. Oto wiersz o czasie, który napisałem specjalnie dla ciebie: Czas to rzecz nieuchwytna Nie można go zatrzymać ani cofnąć Czas to rzecz bezcenna Nie można go kupić ani sprzedać Czas to rzecz niepowtarzalna Nie można go zmarnować ani odzyskać Czas to rzecz niezwykła Nie można go zmierzyć ani porównać Czas to rzecz nieoczywista Nie można go zrozumieć ani wyjaśnić Czas to rzecz nieograniczona Nie można go skończyć ani przedłużyć Czas to rzecz niezbadana Nie można go przewidzieć ani kontrolować Czas to rzecz nieodwracalna Nie można go zapomnieć ani powtórzyć Czas to rzecz niezastąpiona Nie można go zignorować ani odrzucić Czas to rzecz nieodzowna Nie można go żyć bez niego Mam nadzieję, że ci się podobał. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
violetta Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @iwonaromateraz jest mi gorąco, a moja wyobraźnia chce mnie ochłodzić:) 1
Dared Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @iwonaroma Nie ma "teraz", to tylko mgnienie oka które przed nim było przyszłością a już jest historią ;-))) 1
iwonaroma Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładnie :) ;) byle się nie zapędziła i violetki nie zmroziła :) ;) Ponoć jest! I nawet próbowano mierzyć - testy wykazały 3 sekundy, ale nie wiem, czy to prawda :) Dzięki @Czarek Płatak podziękowania:) 1
poezja.tanczy Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @iwonaroma Dokładnie tak I trzeba to "jest" polubić Pozdrowienia :) 1
iwonaroma Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie:) Dzięki i również pozdrawiam 1
jazzkółka Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 @iwonaroma Czas to tylko uporczywa iluzja umysłu, który wciąż mnie pogania, bo "nie ma czasu" :) A ja - teraz, uporczywie - zabijam czas:) Pozdrawiam, Iwonko:-) 1
iwonaroma Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z czasem bywają problemy ;) Dzięki i zdrówka również Moniczko:)
Father Punguenty Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 @iwonaroma Nic nie ma takiego i być nie może, Tak nie rozum podpowie lecz duch. Gdyż to, co ukrywa światła stożek, Nie czasem jest lecz zwie się ruch. 1
Dared Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2023 @iwonaroma Daj spokój naukowcom, logika mówi że jest sekunda przed, sekunda obecna i sekunda po,to że chwila trwa trzy sekundy to taka sama głupota jak "efekt motyla" czy "kot Schrodingera", eksperymenty myślowe, których nawet autorzy nie rozumieją:-))))) jakoś klasyczne "panta rhei" jest bardziej wiarygodne
iwonaroma Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Ładnie to zapisałeś :) Może masz rację, a może nie. Kto to wie, kto to wie? ;) A może teraz trwa tyle właśnie, co mgnienie oka, o którym pisałeś?... @Ewelina @Sylwester_Lasota Dzięki:)) Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2023 @Tectosmith dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi