Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kwiatuszek Opublikowano 31 Maja 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Taka niepozorna jesteś. Czy potrzebna, nie wiem sama. Boso tańczysz ze mną w deszczu - Samotności niewybrana. Nieproszona przyszłaś do mnie i chwyciłaś mnie za dłonie. A ja z tobą pląsać nie chcę, za bardzo się ciebie boję. Puść mnie, proszę, daj odetchnąć! Duszę się w uścisku twoim. Lepiej będzie, gdy odejdziesz, tańczyć z kimś kto cię oswoił. 16
corival Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Kwiatuszek Bać się nie ma czego, ale i trudno powiedzieć, czy da się oswoić samotność tak na 100%. To trochę nieokiełznany charakter. Natomiast sam wiersz dobrze przemyślany i nader zgrabny. Pozdrawiam :) 1
Dared Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Kwiatuszek Dobrze pisane, może popracujesz nad dwoma ostatnimi wersami w drugiej strofie? trochę rytm się gubi, ale samotności nie oswoisz, co najwyżej może stać się Twoją "drugą naturą", dwa straszne słowa 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 tak jak przyszłaś tak odejdziesz sama tego nie spostrzeżesz bo wśród ludzi będę w lecie chcę pokonać samą siebie już kompleksy stoją w kącie a obawy w słońcu wyschły ktoś przy stole przędzie wątek dialog ćwiczy wciąż umysły jakiś brydż lub może wiersze zbliżą ludzi bezpowrotnie - te marudy niedzisiejsze nie ma szans by żyć samotnie :)) 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja się bardzo Ciebie boję - tak jakoś bardziej wpada mi w rytm. Poza tym naprawdę fajnie i w sumie lubię samotność. Mam jej w życiu ostatnio bardzo mało i wciąż czujŕ niedosyt. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Witam - podoba mi się ta samotność choć nie powinna - Pozdr. serdecznie. 1
Tectosmith Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Kwiatuszek Bardzo ładny wiersz. I bardzo celny. Nie słuchaj przedmówców na temat rytmu bo nie mają racji. A jeśli chodzi o jakiekolwiek zmiany to przemyśl : "tańczyć z kimś kto cię oswoił." "Zatańcz z kimś kto cię oswoił." -> Czyli ze mną :p Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Rafael Marius Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może być ze mną, ja się nie boję. A serio, samotność jest na indywidualną miarę. Do mnie by nie pasowała... ta Twoja. 1
lena2_ Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Samotność trzeba trochę polubić:):) ładny wiersz:) 1
Manek Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 ładny wiersz. ale zgadzam się z wędrowcem. W drugiej zwrotce łamie się na końcu rytm 1
Natuskaa Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Oswojona samotność... hmm, czyli taka, która przychodzi i odchodzi kiedy chcesz, która leży u Twoich stóp kiedy tego akurat chcesz, a puszczona luzem biega na widoku zupełnie obcych ludzi i wcale Ci to nie przeszkadza... tak mi się skojarzyło. W sumie taka "sterowana" samotność jest chyba najlepszą wersją samotności. Pozdrawiam :) 1
Kwiatuszek Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 @corival Miło mi, że się spodobał. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie! @Dared Może faktycznie mogłoby to brzmieć inaczej. Pomyślę o tym, dziękuję za sugestię. Pozdrawiam serdecznie! @Jacek_Suchowicz Piękny wiersz jak zawsze;-) Dziękuję i pozdrawiam! @Wędrowiec.1984 Jedni mają czegoś za mało, drudzy za dużo... Tak to już jest. Dziękuję i pozdrawiam! @Waldemar_Talar_Talar Bardzo dziękuję i pozdrawiam! @Tectosmith Twoja podpowiedź też do przemyślenia. Dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam! @Rafael Marius Dziękuję za serduszko i komentarz, pozdrawiam serdecznie! @lena2_ Cieszę się, że się spodobało. Pozdrawiam i dziękuję! @Manek Rytm - muszę to przeanalizować. Dziękuję i pozdrawiam! @Natuskaa Zdecydowanie tak. Pozdrawiam i dziękuję bardzo za serduszko:-) 5
poezja.tanczy Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 Ała. Aż zabolało Bardzo dobrze napisane Masz nie tylko poukładane Ale i wiesz, co się czym stało ++
Rekomendowane odpowiedzi