Ten utwór został doceniony przez użytkowników. error_erros Opublikowano 12 Grudnia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Ja tradycyjnie wolę - przewody. Nic to, że supły wiążą w kieszeni. Ekstrawagancki kolor: czerwony. Byście barierę z dala widzieli. Chcę własny zgiełk mieć, intymnie głuchnąć, Wybrać dogodne metrum pod kroki, Kiedy w refrenach myśli mi utkną, Nie słyszeć, kiedy pytacie: o kim? Być tu i nie być. Widzieć - a ślepnąć Na deszcz, co szarość rozniósł po mieście. Iść w nieświadomość, tyłem ku szeptom, Że piski opon coraz głośniejsze. 16
staszeko Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Niesamowite — nawet o przewodowych słuchawkach potrafisz pisać tak zajmująco. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też tak chcę. Niech mnie nikt nie pogania nie przymusza Sama chcę albo nie. Celujesz :) Edytowane 12 Grudnia 2022 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
obywatel Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Nawet stukot nadjeżdżającego pociągu Zagłuszyć całkowicie mogą I szlabanu tudzież jego gongu Kiedy między tory staję moją nogą... Dopisuję się, do tragedii wynikających z odcięcia się od świata w w taki sposób. Pozdrawiam.
Marek.zak1 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Jestem fundamentalnie przeciw odcinania się od świata na terenach publicznych. W mojej okolicy kilkoro słuchawkowców, młodych ludzi, zostało przejechanych na ulicach lub na torach, więc szkoda tych żyć. Są już napisy typu: chcesz żyć, zdejmij słuchawki. Pozdrawiam.
error_erros Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyż nie na tym to polega, by o nieciekawych rzeczach pisać ciekawie? ;> Nawet za cenę życia? ;> Jak umierać, to przynajmniej przy dźwiękach ulubionej piosenki ;D Dla tych, co jeszcze nie znają mojego poczucia humoru - tak, to jest żart :P To jasne, że ludzie robią to wyłącznie z głupoty i nie ma na tę głupotę żadnego usprawiedliwienia. Ale w swojej przekorności wyobraziłem sobie podmiot liryczny, który jednak robi to umyślnie - jest na tyle zdeterminowany do przeżycia choć kilku chwil w tej izolacji, nawet za cenę życia. 1
Marek.zak1 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za cenę własnego, ok, ale po wypadku to tory są zablokowane przez pare godzin na linii tranzytowej i lokalnej, tysiące ludzi ma z tego powodu problemy, prokuratura bada sprawę, eksperci itp.. Sam przerabiałem dwa razy, raz w Koninie, innym razem bliżej Warszawy, a trauma odgłosu miażdżonych przez pociąg kości niezapomniana. W przypadku kolizji z samochodem podobnie na mniejsza skalę, ale kierowca musi udowodnić, że jest niewinny, więc uważam to za skrajny przypadek egoizmu, sorry.
staszeko Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 @error_erros Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem, czy na tym polega, ale o tym lubię czytać najbardziej; na przykład: co w dzisiejszym dniu przyciągnęło najmocniej uwagę?
error_erros Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każde proszenie się o śmierć i prowokowanie jej jest skrajnym egoizmem. Nie wydaje mi się, by samobójcy dbali jakoś specjalnie o następstwa swojej śmierci. A jednak to robią, wybierają śmierć bez względu na konsekwencje - coś sprawia, że puszczają cugle "zdrowych" priorytetów. No dobrze, może polega nie tylko na tym, ale zawsze zazdrościłem autorom, którzy potrafili sprawić, że jakiś błahy moment, jakaś zupełnie powszednia czynność stawały się ciekawe i intrygujące :) 1
error_erros Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No w końcu! Dziękuję! ;D
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Witam - samo życie głupocie ludzkiej - Pozdr.
error_erros Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż poradzić? Bywa i tak. Dziękuję za czytanie!
Rafael Marius Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach ta dzisiejsza młodzież!
error_erros Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To taka, którą jutro już można nazwać wczorajszą :] 2
Anna_Sendor Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 @error_erros Wiersze, które nie zestarzeją się. Typ poezji, który pomimo że „na czasie”, wymyka się „modzie”.
error_erros Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Na czasie" to chyba mocno subiektywne kryterium - nie raz i nie dwa przeczytałem tu, że to skansen :S
GrumpyElf Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2022 @error_erros Tkasz słowami, wplatasz nienachalne rymy. Mrugasz okiem, czasem inteligentnie, niekiedy zaczepnie. Kupuję po całości. #teambezprzewodowy :P
error_erros Opublikowano 13 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I nawet "czasem inteligentnie"! Dziękuję! ;D Ogólnie to wierszyk jest za darmo ;>
Anna_Sendor Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2022 @error_erros Ale nie przeczytałeś tego w moich komentarzach:). Ja mówię za siebie:)
error_erros Opublikowano 13 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo Ty tylko miłe rzeczy piszesz :P
Rekomendowane odpowiedzi