Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 13 Czerwca 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 (edytowane) "Sen we śnie" "to co widzisz co się zda jak sen we śnie jeno trwa..." znów w bukiety sny układam wstążki wiążę im nietrwałe rozemglają się przed nocą lecz gdy księżyc w nowiu staje czernią farby szlaki kreślą na nich łąka gdzie dwa cienie w tango z motylami spieszą deszczem rosa - zamyślenie by o brzasku od niechcenia móc zobaczyć to co zbiega tak na przekór - zmiennym myślom którym łzy - za dnia kołyską "... nad strumieniem w którym fala z głuchym rykiem się przewala" * czerwiec, 2022 * Tytuł i kursywa... z utworu.. "Sen we śnie".. śpiew: Sanah, Grzegorz Turanu. Wszystkich, którzy nie lubią Sanah, lub uważają jej twórczość za niszową, proszę o wyrozumiałość, że ponownie pojawia się jej wykonanie w okienku mojej treści. Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 15
WarszawiAnka Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgrabnie i tajemniczo... Przeczytałam z przyjemnością. :) Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 13 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 WarszawiAnko... jeśli była to chwilka przyjemności, miło mi. Pozdrawiam Także.
WarszawiAnka Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 Spokojnie w Twoim śnie... :) Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2022 @Nata_Kruk Ja z sennikiem wciąż rozmawiam, jak coś nie tak, znów... obraza. Pozdrawiam Nato, będzie drugie czytanie, muszę przespać Twoje sny.
A-typowa-b Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2022 @Nata_Kruk ciekawy obraz Ci się wyłuszczył. Lubię Grzegorza , dobrze razem z Sanah brzmią. Pozdrawiam serdecznie.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2022 (edytowane) Witam - ja też z przyjemnością przeczytałem ten delikatny wiersz - Pozdr. Edytowane 14 Czerwca 2022 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 14 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2022 Grzegorz... nie zawsze wiem, jak odnieść się do Twoich 'dweuwersowców' jako komentarz. ... jw. że Ty obrażasz się na sennik, czy odwrotnie (?) A_typowa_b... cieszę się, że zaszłaś tu, że lubisz ten duet, tak, dobrze razem brzmią. Cała płyta fajna. Waldku T... za tę przyjemność, dziękuję Ci. Dziękuję Wam za zajrzenie i 'słówko' pod treścią. Sylwek L... 'żałujesz' mi postu... :( Trudno się mówi.. dzięki za ślad czytania. Pozdrawiam moich gości.
Leszczym Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 @Nata_Kruk Przepiękny wpis :)) Tak się składa że też uwielbiam sny :)) Czasem pomyślę, że chętnie bym się tutaj nie obudził :)) 1
Nata_Kruk Opublikowano 15 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 Michał_78... oraz Leszczym... przede wszystkim, bardzo dziękuję za zostawienie kilku słów od siebie i cieszy mnie fakt, że przypadł kawałeczek. W snach zdarzają się przeróżne historie, ale chyba dobrze, że istnieje coś takiego jak sen.... "chętnie bym się tutaj nie obudził"... zakładam, że piszesz o życiu, w ogóle. Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 (edytowane) ładne to to i po mojemu :) Pozdrawiam ale ten psotnik czas nas leczy i każe się zabliźniać ranom a smutki muszą biec do mety sny już się rozwiązują same zaś czarne farby nie wiem czemu szlaki skreślają kolorowe by wokół życie wreszcie zmienić zmartwieniom każą wyjść spod powiek aby o brzasku bardzo cicho uśmiech mógł przyjść siąść ze swadą i przepędzając złe i liche we łzach zamknąć tylko radość Edytowane 19 Czerwca 2022 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 15 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 Jacku... nawet nie wiesz, jak cieszę się, że zajrzałeś pod.. to to.. co zrymowałam. Dziękuję bardzo. 1
Czarek Płatak Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 Pięknie Pani Mickiewicz :)) Serio, serio. I bardzo romantycznie. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 18 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 Jacku... dodałeś rymowany, budujący komentarz, wielkie dzięki, teraz dopiero przeczytałam. Czarku... :) bardzo romantyczna, "pani" MiŚkiewicz, dziękuje. Sisy_89 oraz Marcni Krzysica.. dziękuję Wam za czytanie. Pozdrawiam moich Gości.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie. Szukałem odpowiednich słów, by skomentować ale już nie muszę szukać.
Nata_Kruk Opublikowano 18 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2022 ... ehhh... czarodzieju...:) zostawiam uśmiech za powielenie słów Czarka. i... uśmiecham się dodatkowo za to.. że chciało Ci się... Wędrowcze... zwędrować tutaj. Dziękuję.!
Manek Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2022 Bardzo tajemniczo. Nie zawsze chce mi się przeczytać wiersz po raz drugi. Ten przeczytałem wielokrotnie 1
Nata_Kruk Opublikowano 29 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2022 (edytowane) Manek... dziękuję za wielkokrotne czytanie, to bardzo cieszy, dzięki za post... :) Phuruchiko.. dzięki.! Edytowane 30 Października 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
SylabaIgloska Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2022 Ci samotni z rana Łatwi do upolowania Jako łez ofiara
Nata_Kruk Opublikowano 20 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2022 ... niekoniecznie tylko z rana... ale ogólnie, możliwe, że tak jest. Dzięki Sysy.
Rekomendowane odpowiedzi