Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Ballada o ekspatriacji Tu się tylko chodzi w tę i z powrotem, od drzwi do drzwi. Od klamki do klamki się chodzi Okna się mija. Za oknami są pory roku Mija się ludzi i jest się przez ludzi mijanym. Tu się siebie w sobie jak robaka supeł pod kamieniem przenosi do miejsc i miejsca się w sobie nosi. Nie jest się jakby się bywało Wydeptane ślady zaraz zmywa deszcz. Tu się czasami przystaje by poczuć jak planeta kręci się wokół własnej osi Tu się ze spuszczoną głową zastygając patrzy na czubki butów i myśli. Ani ziemi dotknąć ani sięgnąć nieba Tu się po to jedynie, by odejść przychodzi. 10
Marek.zak1 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Widać Czarku, że znasz temat i świetnie go opisałeś. Z autopsji, wydaje mi się, że jak się jest z rodziną, sytuacja jest diametralnie inna, niż gdy się jest samemu w obcym środowisku. Też kwestia charakteru, wieku i innych spraw. Pozdrawiam
Dared Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 @Czarek Płatak Fajnie, fajniej, zajefajnie a mi sie powie że sie mi lepiej by czytało gdyby te "się" bez ogonka było, taki mój folkloryzm, dzięki
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 No nie wiem, a nawet wydaje mi się, że nie (no i różne są teorie na ten temat), ale wiersz conajmniej ciekawy i po mistrzowsku poprowadzony. Pozdrawiam serdecznie.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Witaj - zacny wiersz ma moc - Pozdr.
w kropki bordo Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 @Czarek Płatak jak w zakładzie dla psychicznie chorych...... 1
Leszczym Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2022 @Czarek Płatak no tak tu już jest. Przyznajè, że niekiedy osobliwie ;)
fregamo Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2022 @Czarek Płatak fajna konstrukcja, celny koniec, pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i zostawione słowa. Myśląc o repatriacji mam na myśli nie tylko ziemskość, doczesność, ale także. Pozdrawiam @Pan Ropuch @janofor @iwonaroma 1
Nata_Kruk Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Świetnie poprowadziłeś całość, brawo.! Pozdrawiam raz jeszcze.
Czarek Płatak Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Nata Fajnie, że zajrzałaś 1
Rekomendowane odpowiedzi