Ten utwór został doceniony przez użytkowników. aniat. Opublikowano 13 Stycznia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 szarą ulicą w szarych płaszczach idą garbaci ze smutkiem w paszczach zębem pożółkłym gryzą zgryzotę snują się z życiem tam i z powrotem bez wiary w słońce z drogą zgubioną gniotą nadzieję z miną strapioną czasami swoim ramieniem zgiętym potrącą kogoś kto uśmiechnięty poczują ciepło swą suchą kością trochę zdziwieni czyjąś radością wciągną przez dziurki pogodę ducha usta rozciągną uśmiechem do ucha aby po chwili bez krztyny wiary postawić kołnierz w swym płaszczu szarym i snuć się dalej tam i z powrotem smakując w paszczy szarą zgryzotę 8
Arsis Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 @aniat. jakby o mnie... nie wiedziałem, że mam paszczę...
aniat. Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 @Arsis ;) te paszcze majá obrazować twarze skrzywione, w grymasie, bez uśmiechu. A ja i tak nie wierzę (mimo Twoich wierszy), że jesteś takim smutasem ;) Miłego wieczoru - z uśmiechem
Arsis Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 (edytowane) @aniat. no cóż, nie każdy widzi spadające z nieba płonące fortepiany... Edytowane 13 Stycznia 2022 przez Arsis (wyświetl historię edycji) 1
Marek.zak1 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 Tak jest takich wielu, u nas może nawet więcej, niż gdzie indziej. Ten wirus znajduje widać dobre warunki żerowania. Pozdrawiam z uśmiechem:). M
aniat. Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 @Marek.zak1 Zdecydowanie z uśmiechem. Pozdrawiam również.
JWF Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2022 (edytowane) wieczni optymiści jednak potrafią być równie irytujący co malkontenci Edytowane 13 Stycznia 2022 przez JWF (wyświetl historię edycji) 1
aniat. Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @JWF za to łatwiej im się żyje 1
Pan Ropuch Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @aniat. Szarym i ja w takim razie, daremny trud malować się na zielono... po prawdzie ropucha szara... Mocno o malkontentach, tetrykach, zgredkach, demagogach etc. ale obserwacja została poczyniona taka a nie inna teraz trzeba w niej się przejrzeć. Pozdrawiam :/ Pan Ropuch ;)
JWF Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 (edytowane) nie każdy lubi przywdziewać maski i mieć przyklejony uśmiech do paszczy ja po prostu pozdrawiam normalnie bywam wesoły, bywam smutny niestety mam taką twarz, że kiedy mam zupełnie neutralny, obojętny nastrój to wyglądam na smutnego odbierałem raz okulary i za ladą stała optymistka i do mnie "niech się pan uśmiechnie!" a byłem wtedy dość zadowolony i popsuła mi tym humor natomiast jeśli ktoś kontaktując się z drugim człowiekiem jest wiecznie w złym nastroju i ciągle zrzędzi albo wzdycha, to faktycznie jest męczące jednak ludzie miewają depresję albo problemy, z czymś sobie nie radzą i może się to ciągnąć długo na wszelki wypadek zakończę pozdrawiając z uśmiechem, w podskokach i robiąc piruet Edytowane 14 Stycznia 2022 przez JWF (wyświetl historię edycji)
aniat. Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @JWF ja nie lubię ludzi wiecznie marudzących, narzekających, czarnowidzących. Sama jestem optymistką, staram się znaleźć zawsze tą lepszą stronę i może dlatego ten mój wiersz jest trochę przerysowany. Rozumiem też , że są ludzie z depresją i do nich pretensji o „ szary płaszcz” nie mam. Gorsze dni mi też się zdarzają, ale tu też można znaleźć plusy- wtedy wymyślają się fajne wiersze. Lubię za to ludzi z poczuciem humoru- tu nawiązuję do Twoich piruetów Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Dużo pozytywnej energii przesyłam. Miłego wieczoru. @iwonaroma Dzięki, miło mi, że wiersz się spodobał. Pozdrawiam. @Pan Ropuch już to napisałam wyżej- może wiersz i trochę przerysowany, ale to dlatego że zderza się z moim optymizmem. Ja też noszę czarną kurtkę ale za to okraszoną pomarańczową czapką i długim równie pomarańczowym szalem.
OloBolo Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 Trzeba takich unikać-są toksyczni. Przy dłuższym przebywaniu z Nimi człowiek markotnieje, nawet gotów jest wpaść w depresję i takie tam...brrrrrrrrrr
Leszczym Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2022 @aniat. Z dużym podobaniem :) Fajny wiersz, paradoksalnie rozweselający:)
aniat. Opublikowano 15 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2022 @Leszczym dziękuję za miłe słowo.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi