Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 (edytowane) Obcy w obcym To nie jest już moje miasto drewniak do którego z porodówki przyniósł mnie pijany czystym szczęściem i jeszcze czystszą wódką ojciec najpierw kulił się w sobie jakby chował ramiona w wysoko postawionym kołnierzu znikał aż kiedyś przechodząc tamtędy już go nie zastałem To nie jest już moje miasto chociaż większość ulic i chodników pozostała wciąż tak samo krzywa nie zgadza się ilość kałuż i drzew jedne i drugie gdzieś zniknęły nawet a może szczególnie te z nie mojego już lasu To nie jest moje miasto koń starej Najmanki nie pasie się na trawniku między blokami i nie słychać jej przekleństw kiedy mija się zarosłe zielskiem miejsce na przeciw którego jak karmnik dla ptaków wisiała kapliczka z plastikową Maryjką To nie moje miasto liczba grobów do odwiedzenia zaczyna przerastać liczbę domów do których można zajrzeć z wizytą dziewczyny uśmiechają się jakoś inaczej warczą autobusy ty już tutaj nie mieszkasz i każdy pies na mnie z mordą Edytowane 4 Sierpnia 2021 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 17
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @Czarek Płatak - witaj Czarku - zacny wiersz zrobił kawał dobrej roboty - za klimat podwójny uśmiech ślę. Pozdr. zadowoleniem.
Marek.zak1 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Złe wspomnienia wyobcowują i malują na czarno. Bywa, a fajnie napisane, co u Ciebie standard. Pozdrawiam.
Czarek Płatak Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że Ci się spodobał. Odwzajemniam Pozdrowienia
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Mam jakoś tak bardzo podobnie. Zresztą od pewnego czasu zdarza mi się powiedzieć, że mój świat umarł. Po prostu już go nie ma. Zostały tylko wspomnienia. Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @Czarek Płatak I takiego Cię Czarku uwielbiam... o nas, o życiu, o przemijaniu, o naszych słabościach, o zmianach jakie zachodzą w naszych duszach, o łzach które wylewamy. Pozdrawiam, Darku z radiem się nie dyskutuje, więc wybacz te nuty.
Czarek Płatak Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Marek. Wyobcowują i jakoś mocniej zapadają w pamięć. Z. Pozdrowieniem
Marek.zak1 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja je tępię, zapominam, ignoruję. M
heks Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 częściej od marzeń odwiedzam cmentarze. Pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Te powtórzenia dodają smutku i żalu utraconemu. Przenikający wiersz. Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajne obrazki, całość też dobra. bb
Czarek Płatak Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Dokładnie, czasem nie trzeba, ale powiem Ci, że to uczucie bycia hmm bez ziemi to stan, z którym sobie czasami nie radzę, choć wolę myśleć o sobie jak o obywatelu świata po prostu, nie jednego państwa, ale jednak. Coś gniecie 1
Czarek Płatak Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, dziękuję. Rzeczywiście staram się nie brać rzeczy z kosmosu. Chociaż kiedyś zdarzało mi się to nader często. Człowiek uczy się i zmienia całe życie.
Anna_Sendor Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @Czarek Płatak Super, świetne językowo i treść ma moc:)
Czarek Płatak Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja z kolei staram się ten mój świat jakoś kreować. Zmienia się tak jak ja i całe otoczenie. Na pewno jakoś tak zmniejsza. To chyba tendencja wprost proporcjonalna z upływem czasu. Pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Grzegorz. Serdeczności 1
GrumpyElf Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @Czarek Płatak Wiersz przemówił mocno, czytałam z dużą przyjemnością, choć nie lekką. Na koniec miałam taką myśl żebyś napisał teraz jak widzi Cię to miasto. Oczywiście byłaby to nieco wyimaginowana perspektywa, ale spojrzeć na siebie krytycznie oczami tamtych kątów - mogłoby to być wartościowe. Obcy (podmiot liryczny) z tytułu to dla mnie już zalążek tego tematu, bo ten wiersz opisuje obcość miasta jednak, a nie Twoją. Zakręciłam? Sorry :)
Natuskaa Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Nie wiem kto jest większym szczęściarzem - ten, który gdzieś uciekł, czy ten który pozostał w miejscu do którego go przyniesiono zaraz po tym, jak się urodził? Pozdrawiam :)
Justyna Adamczewska Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Witam Czarku, super, najlepszy ostatni wers: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oraz swgo rodzaju refren: To nie jest już moje miasto i to nie jest moje miasto. Wiersz łapie za serce, umysł i duszę. Z ciekawością i przyjemnością przeczytałam, jak zwykle zadziwiona Twoją poezją.
Czarek Płatak Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre A swoją drogą to ja od zawsze lubiłem cmentarze. Jako nastolatek nieraz zaszywałem się na jakieś ławeczce, żeby w ciszy i spokoju poczytać książkę. Najlepsze miejsce dla mnie do tego celu. Poza domem rzecz jasna.
Rekomendowane odpowiedzi