aniat. Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Chcę iść na wódkę. W szmince na ustach, w czerwonych szpilkach, w sukience za krótkiej. Chcę iść na wódkę. I upić smutek, zadusić żal, zapomnieć się na minutkę. Chcę iść na wódkę. I łapać spojrzenia dzikie, zachłysnąć się pożądaniem, zamknąć niewinność na kłódkę. Chcę iść na wódkę. Tańczyć do rana, palić „Marlboro”, wsiąść na szaleństwa łódkę. Chcę iść na wódkę… Zdjęłam czerwone szpilki i ugotowałam obiad. 7
Marek.zak1 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Rewelacja, a jaka prawdziwa. Nosi peelkę a tu ten real. Wielu / wiele tak ma. Pozostaje fantazja, bo jak śpiewał pan Kleks, jest od tego, żeby bawić się na całego. Pozdrawiam:).
Gość Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @aniat. Puenta jak "Dzień Świra" - w pierwszej chwili zabawna, po zastanowieniu okropnie przygnębiająca. Widzę tu dwa możliwe warianty presji spoczywającej na peelce. Z jednej strony - kobieta marząca o zaznaniu odrobiny tzw. wolności, jednak trwająca w silnym poczuciu obowiązków wobec domu, rodziny itd. Z drugiej strony - kobieta, która świadomie i w zgodzie z samą sobą wybrała - określę to z lekkim przekąsem - tradycyjną drogę, jednak przytłoczona medialną propagandą tłoczącą jej do głowy, że POWINNA takiego życia nie chcieć. Na dwoje babka wróżyła, i - jak mawiało się w mojej rodzinie: "jakbyś nie stał - dupa z tyłu". Na wypadek, gdybym żadną z interpretacji nie trafił w Twój zamysł, dokładam komentarz alternatywny: świetny wiersz ;D
aniat. Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @error_erros Utożsamiam się z Twoją pierwszą interpacją. Dziękuję za recenzję, jak zawsze mnie rozbawiają ( „dupa z tyłu”). Miłego dnia.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Witam - super - zwłaszcza zakończenie ... Pozdr. uśmiechem -
Marek.zak1 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Jeszcze w ciekawym temacie mój wkład:
aniat. Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @Marek.zak1 Dokładnie o to samo mi chodziło. I te nenufary…. :) 1
Gość Radosław Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 (edytowane) Bardzo podoba mi się ten wiersz. Dałaś mi nim z liścia. Co ugotowalas na obiad ? Edytowane 2 Lipca 2021 przez Radosław (wyświetl historię edycji)
aniat. Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @Radosław Lepiej zapytaj , gdzie schowałam szpilki ;) @Marcin Marcińczyk Dzięki, fajnie usłyszeć, że komuś się podoba. @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję, miłego dnia @Marek.zak1 Dzięki. Fantazja fantazją, gorzej jak rzeczywistość z tyłu ciągnie za rąbek sukienki. 1
Marek.zak1 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znam temat, a póki co twórz, wrzucaj i bierz udział w poetyckiej fantazji tutaj:). Pozdrawiam. M
Gość Radosław Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @aniat. oby nie do piekarnika ;)
aniat. Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @Michał_78 To tylko wiersz, ale kto wie…. ;) @opal :):) Dzięki.
Antoine W Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @aniat. nie, proszę nie! błagam tylko nie obiad :( powinno być tak " zdjęłam czerwone szpilki i pobiegłam boso" pozdrawiam ;)
aniat. Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @Antoine W Podoba mi się Twój pomysł. Skradnę do drugiej wersji wiersza. ;) 1
huzarc Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @aniat. iść na wódkę i nie dojść, wsiąść na łódkę i suchą stopą przepłynąć przez rzekę życia. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi