Ten utwór został doceniony przez użytkowników. aniat. Opublikowano 26 Maja 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Nie nakarmiłeś mnie dziś rano rozkoszą i czułym słowem. Nie dotknąłeś mej dłoni, nie zaszedłeś w głowę. Pierwszy raz zapomniałeś o "tęsknię" i "gorąco całuję". Jestem głodna, samotna. Źle się od rana czuję. Z warg mych strącam delikatne resztki uśmiechu. A łzę co spływa po twarzy wycieram ukradkiem, w pośpiechu. Spragniona jestem ciebie, tęsknię do twego kochania. Nie zostawiaj mnie więcej w taki sposób. Nie lubię wychodzić z domu bez śniadania. 11
Gość Radosław Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Śniadanie jest bardzo ważnym punktem w ciągu dnia;) Bez dobrej strawy trudno siły, człowiek staje się bardziej podatny na stres, trudniej się skupić. Mógłbym tak dalej wymieniać. Warto dbać o zbilansowany sposób odżywiania ;)
aniat. Opublikowano 26 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 :) Chyba czas na zmianę diety ;)
Annuszka Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ogólnie wiersz i przesłanie mi się podoba, myślę tylko że może warto pozbyć się archaizmów które podkreśliłam, według mnie wiersz tylko na tym zyska Pozdrawiam
Gość Radosław Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 @aniat. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż tak ??? ;)
[email protected] Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 @aniat. Ile znaczy słowo, niepozorne, nieraz wypowiedziane w odpowiedniej sytuacji, powściągnięte wzrokiem, dotykiem - nie doceniamy tego. Pozdrawiam Anno.
aniat. Opublikowano 26 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 @Annuszka Dzięki za radę, skorzystam. Pozdrawiam. @[email protected] To prawda i czasami bardzo ,go brakuje. Dziękuję za komentarz. @Radosław Przymierzam się, ale zawsze jeszcze można wrócić do starych nawyków. 2
Nikodem Adamski Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 @Annuszka A ja stoję murem za tymi "archaizmami". ;)
aniat. Opublikowano 26 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 @Jaka jest prawda Bo ja już też taka trochę archaiczna jestem, może to dlatego .. tak i w wierszu wychodzi :)
Annuszka Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 @Jaka jest prawda kwestia gustu i tego co nam wpojono. Mnie mądrzejsi ode mnie długo uczyli, że im więcej w wierszu zaimków osobowych i dzierżawczych tym gorzej dla wiersza, "nadmiar" zaimków wierszu nazywa się czasem "zaimkozą" ;)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Witam - spodobało mi się u ciebie - duży plus za zakończenie - Pozdr,serdecznie.
Marek.zak1 Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Rycerz to rano myśli często wyłącznie o swoich zadaniach na cały dzień układa plan, a pomyśl, że to robi dla ciebie. Słowa sa wtórne. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi