Freney Opublikowano 26 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 aleksandrynem aleksandrytem o złotym wieku bohaterskim kiedy piękna i dobra malowała pejzaże na agatach i oprawiała je w witraż w okowach w okowitach w cieple wytrącało się życie na cztery strony świata szli święci bez toreb i sandałów bóg uśmiechał się w górach lodem popiołem o nagłym końcu
Ona_Kot Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 ponad połowy nie rozumiem, ale podoba się, co następuje:w cieple wytrącało się życie lepiej by mi brzmiało: wtrącało się ;) oraz:bóg uśmiechał się w górach - bo mi Norwegię przypomina...powiało chłodem do szpiku kości jakoś w tym miejscu a reszty nie "kumam" ;) szczególnie pierwszej zwrotki pozdrawiam
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 trochę to wszystko zawiłe takie... Dużo jest niezłych połączeń-co na +, ale chyba większość czytających będzie trochę nie w temacie. Ogólnie podoba mi się, ale zajrzę jeszcze żeby lepiej przetrawić ;) pozdr.
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 męczy, ale jeszcze wrócę. serdecznie, włodek n.
Freney Opublikowano 26 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 O meczeniu slysze nie pierwszy raz i chetnie bym sie od cierpietnictwa wyzwolil, ale jak - oto jest pytanie... klaniam sie wygladajac niesmialo zza tapczana.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 jak rzekłem poprzednio wrócę i słowa dotrzymuję ;), teraz już po to by przyznać ocenę końcową, nawet mi się podoba, czytając po raz któryś w końcu mniej więcej zrozumiałem, +++ pozdr.
Michał_Zawadowski Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 trudny wiersz, trudny. jego większa część stanowi zagadkę, którą staram się rozwikłać. szczególnie podoba mi się końcówka. będę jeszcze z pewnością myślał nad tym utworem. pozdrawiam MZ
Freney Opublikowano 27 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Jesli moge wtracic sie z niewinna uwaga, to polecam wiklanie rozpoczac od Santorynu. Pilnie poszukuje odpowiedzi na pytanie czy trudny, meczacy, zmudny etc. etc. w tym i poprzednich wypadkach swiadczy o przesadzie? sluga unizony, F. :)
Michał_Zawadowski Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przesadzie? w jakim sensie?:) trudny - przy najmniej w moim przypadku - świadczy o tym, że wiersz jest interesujacy, zmusza do zastanowienia się nad jego treścią. wracam więc do Santorynu i kombinuję dalej:)
Freney Opublikowano 27 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Ze srodka jest marna perspektywa :) a znajac wiersz od srodka badz nawet uwazajac go za misterna konstrukcje latwo przedobrzyc: gromadzenie, nagromadzanie, chomikowanie roznych elementow moze nie wyjsc na dobre. I to mnie interesuje, bo gubie sie w domyslach :) o to tez pytalem. Uwazaj zatem na pumeks z Santorynu, bo drapie ;)
Barbara_Pięta Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Witam * Santoryn * Thira * "Boję się grzmotów Zeusa zarówno jak Plutona wstrząsiciela ziemi - Kiedyś przed laty, gdy trójzębem swym i piorunami cały ląd posłał i ludzi niezliczonych w otchłanie Tartaru" /Pindar, pieśń IV, 40-45/ Czyżby mowa o Santoryn, fascynującej wyspie, zwanej piekielną? Autor - wymagający poeta - i bardzo dobrze. Z tego, co się dowiedziałam wyspa właściwie jest kraterem. No! Teraz ten wiersz zaczyna do mnie przemawiać :-))). U mnie z geografią średniawo, ale... od czego mamy internet ;-) "malowała pejzaże na agatach i oprawiała je w witraż" - kurcze blade... świetne! Oj będę do Ciebie częściej zaglądać, nie spodziewałam się, że tu takie cudo znajdę. Majstersztyk - tyle powiem. Pozdro :-)
Barbara_Pięta Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Podróże kształcą... a wiersze to niby nie? ;-)
Barbara_Pięta Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Zaraz idę zwiedzić inne Twoje utwory :-)))
Ona_Kot Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 wróciłam pierwsza jakoś źle leży ;) tu się marszczy, tam odstaje ;) druga się podoba no i końcówka pozdrawiam
Roman Bezet Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Nieźle, Panie Freney, zupełnie nawet. ;) W ta strona, f_ta :D pzdr. b
Freney Opublikowano 28 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Krater, a jakze :) a najbardziej fascynujace w tym kraterze, ze zakompleksil Grekow na dlugie wieki i polozyl podwaliny pod nasza kulture :) O przesadzie mowilem chyba najbardziej w odniesieniu do pierwszej, bo tez tego sie obawialem :| okrutnie jestem zmarszczony tym marszczeniem i nie dojadam, a po nocach nie spie ;) W pas sie klaniam, F.
asher Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Freney, Ty ludziom wytłumacz, że jesteś minerałolubny i chcesz stworzyć nowy kanon :)
Freney Opublikowano 28 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Albo i nikon :P czy jakies propozycje wygladzenia nierownosci mozna prosic? zdyscyplinowac sie nieco chcialem...
ot i anka Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 kolejny wiersz, w którym pokazujesz rozległą wiedzę i inspiracje nią:)(a może tylko mi się wydaje:) Twoje wiersze kojarzą mi się z architekturą gotycką- strzeliste, trochę tajemnicze i nie do końca zrozumiałe:)
Rekomendowane odpowiedzi